20 / 04 / 2024

eminönü meydanı nerede

eminönü meydanı nerede

1942 yılında İstanbul'un en kalabalık meydanlarından olan Eminönü Meydanı'nda, yılda bin 200 lira kira getirisi olan bir dükkan ve iki odası 15 bin liraya satılacakmış.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı 2020 sonunda tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2020 sonunda tamamlanacağını müjdeledi.

Ekrem İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nı inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı hızla süren Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda saha gezisi yapacak ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerleri için bekletme kararı!

İBB Eminönü'nde bulunan teknelerde balık- ekmek satan esnafın tahliye edilmesi hakkında yazıyı Fatih Kaymakamlığı'na göndermediği anlaşıldı. İBB, tahliye işlemini Eminönü'nde yapılması düşünülen düzenleme çalışmalar gerçekleştirecek.

Eminönü esnafından balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına tepki sürüyor!

İBB, Eminönü'nde bulunan ve balık ekmek satan teknelerin boşaltılmasını istemişti. İşletmecilerin konuyu mahkeme taşımasına rağmen mahkeme, tahliyenin devam edeceğini bildirmişti. Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinin kaldırılmasına bölge esnafı tepki göstermeye devam ediyor...

Eminönü'nde balık-ekmek teknesi çalışanlarından mahkeme kararına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Eminönü’nde balık-ekmek satışı yapan teknelerin sözleşmelerin yenilenmeyeceğini bildirmesi üzerine tekne sahiplerinin açtığı dava reddedildi, bukarara balık-ekmek teknesi çalışanları tepki gösterdi. 

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü balıkçıları tarihe mi karışıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerine 1 Kasım’ kadar boşaltılması için ihtarname gönderildi. Yarın balık teknelerinin çekilmesi için son gün. Eminönü esnafı, "Umarız kararı geri alırlar" diye konuştu...

Eminönü'nde BELTUR eliyle balık-ekmek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Eminönü'nde kayıklarda satılan balık ekmek nostaljisine son vermesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Eminönü'nde yapılacak geniş çaplı düzenlemeden sonra, gerek görülmesi durumunda İBB eliyle ekmek arası balık satılabilecek...

eminönü meydanı nerede Haberi

eminönü meydanı nerede

EMİNÖNÜ MEYDANI'NDA SATILIK DÜKKAN


Meydana nazırdır, üzerinde iki odası vardır. Ayda yüz lira kira getiren bu dükkan ve odalar 15 bin liraya acele satılıktır. 

Reşadiye Caddesi 31 numarada Istirati'ye müracaat. Telefon: 20696


(1942 yılında Reşat Altın 33 liraymış.)


Vatan Gazetesi 11 Ağustos 1942 


Abdullah Kutalmış...