23 / 04 / 2024

emlak vergisi binde kaç ödenir

emlak vergisi binde kaç ödenir

Taşınmaz mallar için her sene belli dönemlerde ödenmesi gereken emlak vergisi taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, emlak vergisi yüzde kaç 2014?

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

2019 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri mayıs ayının sonuna kadar yapılacak. Vergi oranları sabit; konutlarda rayiç değerin binde biri, işyerlerinde rayiç değerin binde ikisi üzerinden vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi oranı binde kaçtır?

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi taşınmazın türüne ve belediyesine göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi oranı binde kaçtır?

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödememe şartları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince meskenlerde binde 2 ve binde 1 oranlarında hesaplanan vergi, geliri olmayanlar için binde 0 olarak hesaplanıyor. Peki, kimler vergiden muaf olabilir? Emlak vergisi ödememe şartları nelerdir?

Emlak vergisi ödememek için ne yapılır?

Emlak vergisinde meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bazı evler için vergi ödenmiyor. Peki, emlak vergisi ödememek için ne yapılır?

Arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

1319 sayılı kanun gereğince, Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, belediye sınırları içinde % 100 artırımlı uygulanır. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır?

İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi 2014!

İşyeri emlak vergisi oranı normal yörelerede binde 2 iken; büyükşehirlerde binde 4 oranında hesaplanıyor. Peki işyeri emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte işyeri emlak vergisi ödeme tarihi 2014...

Emlak vergisi binde kaç?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün türüne ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor. Peki, emlak vergisi binde kaç? Emlak vergisi nasıl ödenir? Ne zaman ödenir? İşte yanıtı...

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi binde kaç ödenir Haberi

emlak vergisi binde kaç ödenir

Emlak vergisi yüzde kaç 2014?

Taşınmaz mallar için her sene belli dönemlerde ödenmesi gereken emlak vergisi taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


1319 sayılı kanun gereğince; Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. 


Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, arazi vergi oranlarını da yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Emlak vergisi oranları hesaplama örneği..


Büyükşehirde bir arazinin emlak vergisi hesabı:

Arazi...