28 / 03 / 2024

emlak vergisi yüzde kaç ödenir

emlak vergisi yüzde kaç ödenir

Taşınmaz mallar için her sene belli dönemlerde ödenmesi gereken emlak vergisi taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, emlak vergisi yüzde kaç 2014?

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve taksitle 96 bin 400 metrekare arazi!

Yeşilova Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Burdur Yeşilova'daki araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için yüzde 20 indirim imkanının yanı sıra taksit imkanı da sağlanıyor.

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

O ildeki 15 adet arsa ve arazi KDV'den muaf satılıyor! Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim müjdesi! 

Afyonkarahisar İhsaniye Milli Emlak, Afyonkarahisar ili, İhsaniye ilçesinde yer alan 15 adet arsa ve araziyi hem KDV'den muaf hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İhsaniye'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? 

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve 24 taksitle satılık arsa fırsatı! Fiyatlar 15 bin TL'den başlıyor!

Balıkesir ili Karesi Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir ili, Karesi ilçesinde yer alan 36 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 24 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar...

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

Denizli Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla satılık 4 arsa! 4 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Denizli Çınar Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Saruhan Mahallesi'nde yer alan 4 arsayı 4 milyon TL'den başlayan fiyatlarla, yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla satıyor...

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileriyle ilgili flaş bir değişikliğe gidildi. Yurtdışından siparişle gelen ürünlerin gümrük vergisi, yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Değeri 150 avroyu geçmeyen eşyalarda ise vergi oranı yüzde 18 olarak uygulanacak.

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 zam!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Emlak Vergisi Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 oranında zam yapıldı.

emlak vergisi yüzde kaç ödenir Haberi

emlak vergisi yüzde kaç ödenir

Emlak vergisi yüzde kaç 2014?

Taşınmaz mallar için her sene belli dönemlerde ödenmesi gereken emlak vergisi taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


1319 sayılı kanun gereğince; Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. 


Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, arazi vergi oranlarını da yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Emlak vergisi oranları hesaplama örneği..


Büyükşehirde bir arazinin emlak vergisi hesabı:

Arazi...