26 / 04 / 2024

en fazla rüzgar enerji santrali hangi bölgede

en fazla rüzgar enerji santrali hangi bölgede

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, rüzgarda geçen yılın ilk altı ayında işletmeye giren santrallerinin kapasitesi 244 megavat olarak hesaplanırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kat artarak 466 megavata çıktı...

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatı!

Erta Yapı tarafından  Antalya’nın en gözde ve yeni yerleşim merkezlerinden Lara’ya komşu olan Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın hafta sonu 2000 dolar geçerken son günlerde 1980 seviyelerinde işlem görüyor. Yükselişe geçen altında rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 1 Kasım 2023 canlı a

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Rüzgar tersine döndü! 2 Eylül Cumartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası yükselişe geçti. Düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün sürpriz gelişme yaşandı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 2 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

İnternetten alışverişte en fazla ayakkabı siparişi verildi!

15 binden fazla e-ticaret sitesinden alınan verilere göre; 2023’ün ilk yarısında en fazla ciroyu ayakkabı sektörü yaptı. Bu sektörü tekstil-giyim ve otomotiv yedek parça takip etti. 6 aylık periyotta 2 milyon 378 bin adet sipariş verildi.

TÜİK duyurdu! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlere hemen göz atın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında en çok fiyatı artan ürün hangisi oldu? İşte detaylar...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

en fazla rüzgar enerji santrali hangi bölgede Haberi

en fazla rüzgar enerji santrali hangi bölgede

TÜRKİYE, rüzgarı arkasına aldı.Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, rüzgarda geçen yılın ilk altı ayında işletmeye giren santrallerinin kapasitesi 244 megavat olarak hesaplanırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam iki kat artarak 466 megavata çıktı. Rüzgarda kapasitenin 3424 megavata ulaştığı Türkiye'de, son 5 yıl içinde yılda ortalama 500 megavat kapasite artırımı gerçekleşirken, sadece bu yılın ilk altı ayında ilk defa 466 megavatlık kurulu güç sisteme eklenerek yeni bir rekor kırıldı. Rüzgarda son olarak en büyük artış miktarı 2009 yılında gerçekleşmiş ve yıllık bazda kurulu kapasite iki kat artarak kurulu güç 428 megavatı bulmuştu. Türkiye'de işletmeye giren 87 Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) projesi bulunurken, 1162 megavat gücündeki 39 RES projesinin de inşası ise halen devam ediyor. 


Ege ilk sırada


EN fazla...