26 / 04 / 2024

erzurum Atatürk Üniversitesi camisi ne zaman açılacak

erzurum Atatürk Üniversitesi camisi ne zaman açılacak

Atatürk Üniversitesi kampüsünde, yapılan cami ibadete açılıyor. Atatürk Üniversitesi'nin bu yeni camisinin en önemli özelliği ise minareleri. Türkiye'de bir başka camide bu mimaride minare yok...

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Doğu Anadolu Gözlemevi ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük yatırım araştırma projeleri arasında yer alan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de hizmete açılacak.

Erzurumlu Mimarlık öğrencilerine yaz atölyesi projesi!

Kadıköy Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği tarafından  Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yönelik yaz atölyesi programı başladı.

Doğu Anadolu Gözlemevi'nin ihalesinde 5 milyon TL'lik zarar!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, uzayın Erzurum'dan izlenmesini sağlayacak DAG'ın ihalesinde usulsüzlük yapıldığını ve 5 milyon TL zarar ettiklerini açıkladı.

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Erzurum Gençlik Aktivasyon Merkezi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi’nde Gençlik Aktivasyon Merkezi açtı. Eğitim yatırımları kapsamında üniversite kampüsü içerisinde yer alan aktivasyon merkezinde, öğrencilerin günlük yaşamdaki bazı temel ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanacak.

Erzurum'daki Atatürk'ün kullandığı konak kaderine terk edildi!

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 3-9 Temmuz 1919 tarihleri arasında Milli Mücadele'nin başlatılması için Erzurum'a geldiğinde kullandığı ve askerlikten istifa dilekçesini yazdığı tarihi konak harabeye döndü.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni binası 1 ay içinde açılacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Atatürk Üniversitesi'nde hastane oteli açıldı!

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne farklı ülke ve 11 ilden gelen hasta refakatçilerinin geceleri konaklamalarını sağlamak amacıyla hastane oteli ve Dişçilik Fakültesinin ek hizmet binası açıldı

Erzurum kentsel dönüşümle büyük değişim yaşadı!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen, Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu’nda Erzurum’u anlattı.

erzurum Atatürk Üniversitesi camisi ne zaman açılacak Haberi

erzurum Atatürk Üniversitesi camisi ne zaman açılacak


Atatürk Üniversitesi kampüsünde, yapılan cami ibadete açılıyor. Camiyi ibadete Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez açacak.


İbadete açılacak olan cami bir çok özelliği ile dikkat çekiyor. Atatürk Üniversitesi'nin bu yeni camisinin en önemli özelliği ise minareleri. Türkiye'de bir başka camide bu mimaride minare yok. Caminin planlan ve projelerini Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Erzurumlu Mühendis Fevzi Çakmak, gönüllü olarak hazırlamış. Çakmak, caminin temel atımından bitimine kadar tüm inşaat aşamalarında mühendislik hizmetlerini yürüten isim. Cami mimarisi, dizayn ve iç süslemeleriyle bir çok özelliğe sahip.


3 Bin 500 Kişi Aynı Anda Namaz Kılabilecek


Mühendis Çakmak'ın verdiği bilgilere göre, ‘Camii fiziki ölçüleri itibariyle bin 500 metrekare taban alanına kurulu. Normal şartlarda saf düzeniyle 3 bin 500 kişi kapasitede. Erzurum'un...