24 / 04 / 2024

Esas Holding hotiçi alıyor

Esas Holding hotiçi alıyor

2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan grubun şimdi de bir süredir satın alma görüşmesi yaptığı ayakkabı markası Hotiç'in yüzde 100 hissesini aldığı, görüşmelerde son noktaya gelindiği belirtiliyor.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Sabancı Holding'den dev satış

Sabancı Holding'in iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde Fabrikalarını 110 milyon Euro bedelle Fernas Şirketler Grubu’na satma kararı aldı. 

Esas Holding, Londra'da gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Kamışlı'nın gayrimenkul yatırımı açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Kerem Sabancı Kamışlı, Kanlıca'da yalı yaptırdı!

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi, genç iş insanı Kerem Sabancı Kamışlı, Kanlıca'da dört daire satın alarak yalı yaptırdı. Yalının maliyeti 40 milyon dolar tuttu.

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO’nun Sarıyer'dekiTürk Telekom Arena’ya komşu arsası için düzenlediği ihaleyi DAP Holding’in iştirak şirketi Eltes İnşaat kazanmıştı. Şirket ve Emlak Konut GYO arasında imzalar atıldı.

A-S Yatırım Holding gayrimenkul yatırımlarını hızlandırıyor!

A&S Yatırım Holding, 2021 için 5 banka ve bir yatırım fonuyla anlaştı. Böylece Türkiye için 220 milyon dolarlık yatırım kredisi çıkaran Holding, bu yıl bilişim IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat gibi üç sektöre toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım gerçekleştirecek.

Esas Gayrimenkul'ün acı günü! Sami Vodina vefat etti!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve denetçisi Sami Vodina vefat etti. Esas Holding taziye ilanı yayınladı.

Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru’nun ilk kitabı Tesadüf Yoktur yayınlandı!

Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru,  yönetim felsefesinin sırlarını anlattığı “Tesadüf Yoktur” isimli kitabını yayınladı.

Esas Gayrimenkul'ın acı günü! Zeki Yavan vefat etti!

Esas Gayrimenkul çalışanlarından Nevzat Yavan'ın babası Zeki Yavan vefat etti. Esas Gayrimenkul vefat için taziye ilanı yayınladı.

Esas Holding'in yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu!

Esas Holdingin yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu. Tercan, Esas Holding'in yurt içi ve uluslararası yatırımlarının finans yönetimine liderlik edecek.

Mustafa Tercan, Esas Holding CFO’su oldu!

20 yıl önce Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas Holding’in yeni CFO’su Mustafa Tercan oldu. 

Mesa satış ofislerinin çalışma saatleri değişti! 

Konut sektöründe güven ve kalitenin adresi Mesa, evden ve satış ofislerinden hizmet vermeye devam ediyor. Mesa Holding, değişen satış ofisi ve çağrı merkezleri saatlerini duyurdu...

Esas Holding hotiçi alıyor Haberi

Esas Holding hotiçi alıyor

Bir süre önce Ayakkabı Dünyası'nın çoğunluk hisselerini alan Esas Holding, bu sektördeki yatırımlarına Hotiç ile devam ediyor. 2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan grubun şimdi de bir süredir satın alma görüşmesi yaptığı ayakkabı markası Hotiç'in yüzde 100 hissesini aldığı, görüşmelerde son noktaya gelindiği belirtiliyor. 1938 yılında Salih Hotiç tarafından kurulan Hotiç bugün, Türkiye ayakkabı sektörünün önde gelen oyuncularından birisi. 1956 yılında Kadıköy Altıyol'da iki mağaza ile perakende sektörüne giren marka, 1980'li yıllarda Caddebostan, Nişantaşı ve Osmanbey mağazalarını açarak perakende zinciri olma yolunda ilk adımlarını attı. Bugün, yurtiçi ve yurtdışında 120 mağazası bulunan Hotiç'in bünyesinde 650 kişiden oluşan bir ekip görev yapıyor. Türkiye ve yurtdışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış sermaye yatırım gruplarından birisi olan Esas Holding, kuruluşundan bugüne, sağlık,...