25 / 04 / 2024

eski beyazıt haberleri

eski beyazıt haberleri

17 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre her şehirden bir avuç toprak alınarak Ankara'da bir abide yapılacakmış. İstanbul'dan alınacak toprak ise Beyazıt Meydanı'ndan alınacakmış.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri 63 milyon TL olarak belirlendi. Binanın yüzde 18 KDV dahil toplam değeri ise 74 milyon 340 bin TL oldu. 

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Beyazıt Öztürk Çeşme'de 150 bin liraya malikane kiraladı!

Uzun zamandır gözlerden uzak duran Beyazıt Öztürk, Çeşme'de objektiflere yansıdı. Yaz sezonu için iki katlı beyaz bir taş ev kiralayan sunucunun, 150 bin lira ödediği ortaya çıktı.

Beyazıt Öztürk İspanya’daki evini 600 bin dolara satıyor!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, İspanya’da daha önce 400 bin dolara satın aldığı evini 600 bin dolara satışa çıkardı. Öztürk, annesiyle birlikte yaşamak için bahçeli ve havuzlu bir villa arıyor.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı. Proje 1 milyar 268 milyon 691 bin 875 TL'ye mal olacak.

eski beyazıt haberleri Haberi

eski beyazıt haberleri

Beyazıt Abidesi


Yakında projeler hazırlanacaktır


Cumhuriyet bayramında Türkiye'nin her tarafından alınan bir avuç toprakla Ankara'da bir abide yapılacağı malumdur. Aynı zamanda her şehirde de toprak alınan yerlerde birer abide vea birer kitabe yapılacaktır.


İstanbul'un toprağı Beyazıt Meydanı'ndan alınmıştır. Bunun için burada bir abide yapılacaktır. Abide masrafına şehrimizdeki şirketlerden bir kısmının iştirakleri düşünülüyor. Bu hususta yakında bir şekil bulunacak ve abidenin projeleri hazırlanacaktır.


Abidenin kitabesinde bu yerden toprak alındığına dair bir kayıt bulunacaktır.


Akşam Gazetesi 17 Teşrinisani (Kasım) 1933



Abdullah Kutalmış...