28 / 03 / 2024

eski boğaziçi arsaları

eski boğaziçi arsaları

2 Eylül 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan ilanda Boğaziçi'nde kıymetli 3 arsanın ihale yoluyla satılağa çıkarıldığı duyurulmuş. 1933 yılında ki bu arsalar kömür deposu olarak kullanılıyormuş.

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

1988 yılında Boğaziçi'nde arsaların metrekaresi 1.5 milyon liraya satılıyormuş!

1988 yılında Boğaziçi sırtlarındaki arsaların değeri astronomik artış göstermiş. 1969 yılında çıkarılan kanunla 3-4 bin liradan gecekondu sahiplerine devredilen arsaların değeri 1988 yılında milyarla ölçülmeye başlanmış.

1983 yılında Boğaziçi'ndeki sanayi tesisleri ve tüm depolar kaldırılacakmış!

1983 yılında Bakanlar Kurulu, Boğaziçi'nin korunması amacıyla yeni önlemler almış. Boğaziçi'ndeki sanayi kuruluşları, kömür ve akaryakıt tesisleri uygun yerlere taşınacakmış ve Milli Emlak'a ait boş arsalar yeşillendirilecekmiş.

1982 yılında Boğaziçi'nde yeni inşaat yasaklanmış!

1982 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, Boğaziçi'nin mevcut görünümden kurtarılarak yeniden düzenlenmesini istemiş. Vilayet'te yapılan toplantıda, 15 bin hektarlık Boğaziçi'nde yeni inşaat yapılmaması ve bazı arsaların kamulaştırılması kararı alınmış.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

Kanlıca'da 40 lira taksitle Boğaziçi manzaralı arsalar!

İstanbul'un en güzel Boğaziçi manzarasına sahip Beykoz Kanlıca'da arsalar ayda 40 lira taksitle satışa çıkarılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1949 yılında Boğaziçi'nde ayda 40 lira taksitle arsalar satılacakmış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında Boğaziçi Kandilli'de ayda kırk lira taksitle arsa satın almak mümkünmüş. Süreyya Plajı karşısında deniz manzaralı arsalar ise metrekaresi sadece dört liradan satılacakmış.

1937 yılında Boğaziçi'ni güzelleştirmek için mehtap alemleri, sandal safaları tertibi düşünülmüş!

1937 yılında Şirket-i Hayriye, Boğaziçi'nin imarına katkıda bulunmak ve Boğaziçi'ni eski günlerine kavuşturmak için Boğaziçi'ni Güzelleştirme Cemiyeti adıyla bir cemiyet kurmaya karar vermiş. Bu cemiyet mehtap alemleri, sandal safaları düzenleyecekmiş.

1933 yılında Boğaziçi'nde satılık arsa ilanı!

2 Eylül 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan ilanda Boğaziçi'nde kıymetli 3 arsanın ihale yoluyla satılağa çıkarıldığı duyurulmuş. 1933 yılında ki bu arsalar kömür deposu olarak kullanılıyormuş.

Boğaziçi alanı kaç hektar?

İstanbul Boğaziçi Alanı; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Aralık 1974 tarih, 8172 sayılı Kararı ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Peki, İstanbul Boğaziçi alanı kaç hektardır?

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

eski boğaziçi arsaları Haberi

eski boğaziçi arsaları


                                                                      SATILIK


Boğaziçi'nin en kıymetli ve şerefli bir mevkiinde bugün kömür depoları olarak kirada bulunan iki parça arsa ile bir parça arsa üzerindeki sahilhane

İstanbul Evkaf Müdüriyeti'nden

Kıymeti  muhammenesi   mevkii   mahallesi   sokağı                            miktarı cinsi

  Lira    Kuruş                                                                          ...