29 / 03 / 2024

eski kadıköy

eski kadıköy

1940 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar ve Kadıköy'de açılacak başlıca yolların güzergahını belirlemiş. Prost'un hazırladığı imar planıyla şekil alacak ilçelerde birçok yol daha açılacakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

1988 yılında Kadıköy Belediyesi, ucuz arsa sattığı gerekçesiyle mahkemelik olmuş!

1988 yılında Kadıköy Belediyesi, ''Küçükbakkalköy'deki 43 bin 445 metrekarelik kamu arsasını ANAP Kadıköy İlçe Başkanı'nın akrabasının ortağı olduğu şirkete 7 milyar lira ucuza sattığı gerekçesiyle'' mahkemeye verilmiş.

1978 yılında Kurbağalıdere lağım kanalı haline gelmiş!

1978 yılında Kurbağalıdere lağım deresi haline gelmiş. Kaynağının bulunduğu Örnek Mahallesi'nden itibaren Hasanpaşa, Fikirtepe, Söğütlüçeşme ve Yoğurtçu Parkı semtlerindeki bütün ev ve işyerlerinin lağımlarının döküldüğü dere haline gelmiş.

1957 yılında Moda ve Kalamış eğlence ve sayfiye sitesi haline getirilecekmiş!

957 yılında Moda ve Kalamış'ın bir eğlence ve sayfiye sitesi haline getirilmesi için, belediye tarafından bir imar planı hazırlanmış. Ultra modern tesisler yapılacakmış ve planın uygulanması için 200 milyon lira harcanacakmış.

1952 yılında Suadiye'de 15 bin liraya villa arsası!

Reşat Altın'ın 45 liraya satıldığı 1952 yılında, Suadiye'de 18 buçuk metre cepheli bir villa arsasını 333 adet altın parasına, 15 bin liraya satın almak mümkünmüş.

1948 yılında Kadıköy'de 291 metrekare arsa 4.368 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında Kadıköy'de ve Fatih'te bulunan 3 parça belediyeye ait arsa açık artırma usulüyle satılacakmış. 1948 yılında Rasimpaşa Mahallesi'nde 291 metrekare arsayı 4 bin 368 liraya almak mümkünmüş.

1946 yılında Uzunçayır Caddesi'nde 2.020 metrekare arsa 3 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Kadıköy Uzunçayır Caddesi'nde 2 bin 20 metrekare arsa metrekaresi bir buçuk liradan 3 bin liraya satılacakmış. Zühtüpaşa'da ise 237 metrekare arsa bin 659 liraya satılacakmış.

1944 yılında Kadıköy Rıhtım'da 173 metrekare arsa 851 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Kadıköy'de Rıhtım İskelesi'nde 173 metrekare arsa 23 altın parasına, 851 liraya satılacakmış. Üsküdar Selami Ali'de ise 139 metrekare arsa 177 liraya satılacakmış.

1943 yılında Caddebostan'da bir buçuk dönüm bahçeli bir köşk 40 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1943 yılında verilen ilanda Caddebostan'da bir buçuk dönüm bahçe içinde, on odalı bir köşk bin 212 tane altın parasına 40 bin liraya satılacakmış.

1936 yılında Moda Caddesi'nde bir dükkanın yarı hissesi bin liraya satılıkmış!

1936 yılında Kadıköy Caferağa Mahallesi Moda Caddesi'nde bir dükkanın yarı hissesi bin lira ile bin 300 lira arasındaymış. O zamanlarda bir doktor ortalama 20 aylık geliriyle Moda'da bir dükkan sahibi olabiliyormuş.

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kadıköy Çarşısı'nda kiralar 30 bin TL'yi buldu!

İstanbul’un en eski alışveriş mekânlarından Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda kiraların 30 bin TL’yi bulması esnafı zorluyor. Çarşıda sadece içkili restoranların kalacağını belirten esnaf, çarşının dokusunun yok olduğunu söylüyor...

Kadıköy'de dükkanlar boşalıyor!

Beşiktaş'taki Kaymakçı Pando,,Beyoğlu'ndaki Kelebek Korse'den sonra, kapatılma tehlikesi ile yüz yüzde kalan bir diğer yer ise Kadıköy'deki en eski dükkanlardan Brezilya Kurukahve ve Kuruyemiş oldu.

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış!

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış. Kadıköy Meydanı'ndaki eski hal binası Atatürk Kültür Merkezi olarak tahsis edilmiş, binanın ilk iki katı konservatuvar binasına ayrılmış.

1963 yılında eski tramvaylar Kadıköy'de kömür taşıyacakmış!

1963 yılında İETT İdaresi, İstanbul'un emektar tramvayları Kadıköy'de kömür taşıyacakmış. Kadıköy Rıhtımı ile Gazhane arasında kamyonla yapılan kömür nakliyatı tramvaylarla yapılacakmış. Böylece Kadıköy'de trafik aksamayacakmış.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları için Kadıköy'de trafik düzenlemesi!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO-Kalamış Arası Islah İnşaatı'nda Yoğurtçu Parkının güney kenarında açılacak yatay itme şaftı ile Moda Atıksu Tüneline bağlantı sağlanacağını açıkladı. Bölgede araç trafiği yeniden düzenlendi.

Kadıköy Belediyesi, Hasanpaşa Gazhanesi'yle ilgili açıklama yaptı!

Kadıköy Belediyesi resmi twitter adresinden Anadolu Yakası'nın en eski sanayi tesislerinden ve Kadıköy'ün endüstriyel miraslarından olan Hasanpaşa Gazhanesi'nin Enerji Müzesi ve Kültürel Tesis olması durumuyla ilgili açıklama yaptı...

Kadıköy Belediyesi Haydarpaşa restorasyon projesini reddetti!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nın restorasyonuna ilişkin, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi.

1935 yılında Kadıköy Kuşdili'nde eski tiyatro arsası kiraya verilecekmiş!

1935 yılında Kadıköy'de eski tiyatro arsası ve dere kenarı 40 lira depozito ile kiraya verilecekmiş. Büyükada'da ise Seferoğulları Köşkleri'nden biri 75 lira depozito ile kiraya verilecekmiş.

Kadıköy'de kiralık ev kalmadı!

Kentsel dönüşüm nedeniyle ailelerin yeni ev arayışına girmesi ve eski yapıların yıkılması ve yaz döneminde evliliklerin artması ile birlikte Kadıköy'de kiralık daire bulmak neredeyse imkansızlaştı

Kadıköy Caferağa'daki Bayata Köşkü'nün imar planı askıda!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa Mahallesi'nde bulunan ve Moda Koleji olarak kullanılan Bayata Köşkü'nün imar planını askıya çıkardı. Bayata Köşkü, eski SSCB lideri Troçki'nin ağırlandığı evlerden biri olarak anılıyor. İşte fotoğraflarıyla o köşk ve hikayesi.

Kadıköy Feneryolu 149 pafta, 586 ada imar planı askıya çıkıyor!

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu Mahallesi (eski: Tuğlacıbaşı) Mahallesi, G22A01B3B (149) Pafta 586 Ada 135 (eski: 7) Parselin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nı yarın askıya çıkarıyor. İşte detaylar...

eski kadıköy Haberi

eski kadıköy



Üsküdar ve Kadıköy'de açılması düşünülen yollar


Kadıköy Koyu doldurulacak, iskeleden Moda ve spor sahasına kadar geniş bir cadde açılacak


     B. Prost'un Kadıköy ve Üsküdar'ın imarı için hazırladığı nazım planın esaslı hatlarından bahsetmiştik. Bugün de açılacak başlıca yollar takip edecekleri güzergahı kaydediyoruz: 

     1- Üsküdar İskele Meydanı başlangıç olmak üzere Üsküdar sırtlarına çıkacak yol. Bu yol şimdiki istikameti takip edecek ve Aziz Mahmut Efendi civarından Karacaahmet Mezarlığı sahasını geçerek eski Talimhane Meydanı'nı takip ile Ayrılıkçeşmesi'ne vasıl olacaktır. Yolun sonuna tesadüf eden çeşmede yeşil bir saha teşkil edilecek ve burası Kadıköy İttihat Spor Sahası'na ulaşacaktır. Bu yol, başlıca seyrüsefer hareketlerine...