20 / 04 / 2024

ev sahibi kirayı elden alıyor

ev sahibi kirayı elden alıyor

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanması durumunda kiracı ve kiralayan karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Ev sahibi kirayı elden alabilir mi? İşte yanıtı..

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Enflasyondaki dalgalanmalar nedeniyle ev sahipleri kira bedellerini yükseltmek isterken, kiracılar da bunun  yasal olarak mümkün olup olmadığını soruyor. Peki ev sahibi, enflasyon, fiyatların yükselmesi, civardaki konut kiralarının daha yüksek olması gibi çeşitli gerekçelerle kirayı  ne kadar isti

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

Ev sahiplerine, kiracılar her ayın belirli günlerinde kira sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde kira bedelini ödemekle mükelleftirler. Peki “Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?” İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi?

Yeni ev sahibi kirayı arttırabilir mi sorusu kiracıların sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Peki Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi? İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Defne Samyeli ve ev sahibi arasında kira gerilimi: Kirayı ödüyorsa dekontu nerede?

8 senedir Kemerburgaz’daki Pasifik Villaları’nda oturan Defne Samyeli, “1.5 yıldır kira ödemiyor” diyen ev sahibi Yusuf Araz’a 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ev sahibi Araz, "Kirayı ödüyorsa dekontu nerede" dedi.

Sakarya'da ev sahibi ve kiracı arasında baltalı kavga!

Sakarya'da ev sahibi ve kiracı arasında kavga çıktı. Kiracısından kirayı alamadığını iddia eden ev sahibi, kendi evine baltayla saldırdı.

Ev sahibi kirayı yüzde kaç artırabilir?

Evini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak kiracılar istedikleri oranda zam yapamıyor. Peki, ev sahibi kirayı yüzde kaç artırabilir?

Ev sahibi kirayı ne kadar artırabilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen sözleşmede kira anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. Sözleşmede taşınmaz daireye ait özellikler, kira parası, kira ödeme zamanı ve kira artış oranları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kirayı ne kada

Kirayı ödeyemiyorum ev sahibi beni icraya verebilir mi?

Taşınmaz kiralama işlemlerinde ev sahibi ile kiracı ile yapılan sözleşme kapsamında kiracı kira bedelini belirlenen tarihte ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kirayı ödeyemiyorum ev sahibi beni icraya verebilir mi?

Ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Ev sahibi hem kira vergisini ödemediği gibi, olabilecek olumsuz bir durumda kiranın ödenmesine rağmen "Kirayı almadım." da diyebiliyor. Peki, ev sahibi kirayı almadım derse ne olur?

Ev sahibi kirayı elden alabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanması durumunda kiracı ve kiralayan karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Ev sahibi kirayı elden alabilir mi? İşte yanıtı..

1941 yılında ev kirasını yükselten bir ev sahibi hapise mahkum olmuş!

1941 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, bir ev sahibinin sebepsiz yere kiraya artırması ev sahibine pahalıya mal olmuş. Kirayı yükselten ev sahibi evinin bir yıllık kira geliri 490 lira cezaya çarpıtılmış.

ev sahibi kirayı elden alıyor Haberi

ev sahibi kirayı elden alıyor

Ev sahibi kirayı elden alabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanması durumunda kiracı ve kiralayan karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.


Kiracının sorumlulukları arasında kira bedelinin zamanında ödenmesi yer alırken, kira süresi boyunca taşınmazın kullanım hakkının da mal sahibi tarafından kiracıya verilmiş olması gerekiyor. 


Kiralama karşılığında edinilen kira bedelinin, dönemin istisna bedelinden yüksek olması durumunda, mal sahibinin kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Vergi mükelleflerinin kira bedelini banka aracılığı ile alması gerekiyor. Peki, ev sahibi kirayı elden alabilir mi? Bu konuda istisna var mı?


Kira bedellerinin ödenmesi hususunda, bankadan yatırılma koşulu bulunuyor. 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi...