17 / 04 / 2024

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi oylama

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi oylama

Başkan Menderes Türel’in çağrısıyla 200 milyon liralık dev yatırım için oylamaya katılan 8 bin 777 vatandaşın, 8 bin 631’i ‘evet’ oyu vererek “Raylı Sistem istiyoruz” dedi.

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi için 8 bin 631 kişi oy verdi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı’ projesini, güzergah üzerindeki mahallelerin sakinlerinin onayına sundu. Proje için 8 bin 631 kişi evet oyu verdi...

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Bursa'da raylı sistem estetikle buluşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, kent kültürünü yansıtan motiflerle süslü ferforje korkuluklar bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Bin 100 dönümlük EXPO alanına yapılan yatırım, eski parayla 2 katrilyon lira. Ayrıca raylı sistemden, Altınova Bulvarı’na kadar EXPO’yu destekleyen pek çok altyapı çalışması yapıldı. Tüm bunlarla bütçesi 10 milyar lira''dedi.

EXPO 2016 açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da açılışını yapacağı EXPO-2016 alanına yeni hizmete giren raylı sistemdeki tramvayı kullanarak gitti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Antalya'da hafif raylı sisteme 900 milyon liralık yatırım yapıldı!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı

Antalya EXPO raylı sistem hattında test sürüşü yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da EXPO raylı sistem hattında incelemede bulundu ve ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Antalya Meydan-Havalanı raylı sistem hattı EXPO 2016'ya yetişecek!

Dünyanın en büyük şantiye alanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplam yatırım bedeli 385 milyon lirayı bulan şehrin dört bir yanındaki proje inşaatlarını basın mensupları ile gezdi.

Antalya EXPO 2016 hazırlıkları tamamlanıyor!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında, 18 kilometrelik raylı sistem tamamlanarak, 22 Nisan'da hizmete sunulacak.

Ali Kılıç, Maltepe M’Expo projesi için destek istedi!

Maltepe esnaflarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo ve Maltepe Meydan projesi için destek istedi. Projelere tam destek veren esnaflar da, ilçenin bu projelerle kalkınacağını belirtti.

Antalya'daki dev projeler eleştirilmemeli!

Antalya İleri Gazetesi köşe yazarı olan Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki projeleri, yatırımları ve hizmetleri değerlendirdi. Özen, Meydan-EXPO raylı sistem projesi inşaatının devam ettiğini belirtti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya, Raylı sisteme EXPO sayesinde kavuşmuş olacak!

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 13. Olağan Konsey Toplantısı Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker başkanlığında yapıldı.

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi oylama Haberi

EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı projesi oylama


Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı’ projesini, güzergah üzerindeki mahallelerin sakinlerinin onayına sundu. Başkan Menderes Türel’in çağrısıyla 200 milyon liralık dev yatırım için oylamaya katılan 8 bin 777 vatandaşın, 8 bin 631’i ‘evet’ oyu vererek “Raylı Sistem istiyoruz” dedi.


Antalyalılara destekleri için teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel EXPO Meydan Raylı Sistem hattının en kısa sürede hizmete girmesi için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. Türel, bundan sonra da planlanan projelerin doğrudan Antalyalılara sorulacağını ifade etti.   


Oylamayla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Türel, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz.  Çağdaş ve gelişmiş ülkelerin şehirlerinde bir çok büyük proje halka sorulur. Halkın vereceği karara göre yerel yönetimler yol haritası çizer. Biz de bugün bunu yapıyoruz. Yaklaşık 200 milyon TL...