28 / 03 / 2024

fatsa hidro elektrik santrali protestosu

fatsa hidro elektrik santrali protestosu

Fatsa'da Fatsa'da Bolaman Çayı Şahsen Deresi üzerinde yapılan hidro elektrik santrallere karş ıyürütülen mücadele sonuç verdi. Fatsa Kaymakamlığı'ndan bir açıklama yapılarak inşaatın durdurulduğu açıklandı.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Veysel Eroğlu: Mikro HES projelerine izin yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidro elektrik santrallerine (HES) yönelik izinler konusunda planlı çalışma yaptıklarını söyledi. Eroğlu, çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getirdi.

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

Türkiye'nin ilk hidro elektrik santrali müze olacak!

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ateş: "Kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin kalkınması için tüm üyelerimizle Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi..

Zile'de HES protesto edildi!

Tokat'ın Zile İlçesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi ilçede yapılması planlanan 3 hidro elektrik santraline (HES) karşı yürüyüş yaptı. Yaklaşık 10 kilometre Zile-Çekerek yolunda yürüyüş yapan köylülere jandarma zaman zaman biber gazı ile müdahale etti.

Kars'ta barajdaki üretime durdurma kararı verildi!

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

Fatsa'ya hidro elektrik santrali yapılmayacak!

HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES'çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu. Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir dere kenarında aralıksız nöbet tutuyordu.

Fatsa'da hidro elektrik santralinin inşaatı durduruldu!

Fatsa'da Fatsa'da Bolaman Çayı Şahsen Deresi üzerinde yapılan hidro elektrik santrallere karş ıyürütülen mücadele sonuç verdi. Fatsa Kaymakamlığı'ndan bir açıklama yapılarak inşaatın durdurulduğu açıklandı.

Özgür Emiroğlu: HES'leri Akım Gözlem İstasyonları takip edecek!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Emiroğlu, "Hidro Elektrik Santralleri (HES) için Akım Gözlem İstasyonları isteniyor" dedi...

Bakanlar Kurulu'ndan RES ve HES'ler için acele kamulaştırma kararı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında harita ekleriyle yayınlanan kararlara göre, Bakanlar Kurulu, rüzgar enerjisi santralları (RES), hidro elektrik santralları (HES) ve elektrik iletim hatları için yedi ayrı "acele kamulaştırma" kararı aldı.

Kırıkkale'ye kurulması planlanan HES için protesto yapıldı!

Kırıkkale Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali'ni (HES) istemeyen bir grup köylü ile jandarma arasında arbede yaşandı. Köylüler iş makinelerinin çalışmaya başlamasına tepki gösterdi.

fatsa hidro elektrik santrali protestosu Haberi

fatsa hidro elektrik santrali protestosu

Fatsa'da Bolaman ÇayıŞahsen Deresi üzerinde yapılan hidro elektrik santrallere karşı yürütülen mücadele sonuç verdi. 


HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES'çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak ve yaşam alanlarını korumak için günlerdir dere kenarında nöbetteydi. Halkın ısrarlı talebi üzerine Fatsa Kaymakamı, Fatsa Belediyesi avukatı, Ordu Çevre Ve Şehircilik II müdürlüğünden gelen çevre mühendisleri Demirci, Taşlıca Köyü halkı ve HES yapımına hukuksuz bir şekilde devam eden şirket sahipleriyle birlikte Fatsa Kaymakamlığında yaklaşık 2 saatlik bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından Kaymakamlıktan bir açıklama yapılarak inşaatın durdurulduğu açıklandı.


Yurt...