28 / 03 / 2024

Fed faiz artışı ne zaman

Fed faiz artışı ne zaman

Berenberg Bank İngiltere Başekonomisti Robert Wood, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini belirtti. Enflasyon düşük olduğu sürece para politikasının da buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi..

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Dolar 27 TL'yi aştı! 1 dolar ne kadar, kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 31 Ağustos 2023 döviz kurlarında son durum!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri, doların küresel piyasalardaki değerini desteklemeye devam ediyor. 31 Ağustos 2023 Perşembe günü dolar/TL kuru, 26,7650 TL'ye kadar yükselerek, 27 TL'yi aştı.

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Fed Başkanı Jerome Powell'dan geldi. 

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Fed faiz artışı ne zaman Haberi

Fed faiz artışı ne zaman

Berenberg Bank İngiltere Başekonomisti Robert Wood, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini belirtti.


Berenberg Bank İngiltere Başekonomisti Robert Wood, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini belirtti.


AA muhabirinin sorularının yanıtlayan Wood, düşük enflasyon ve gerileyen petrol fiyatlarından dolayı Fed'in faiz artışından önce birtakım önlemler alması gerektiğini ifade etti.


Enflasyon düşük olduğu sürece para politikasının da buna göre belirlenmesi gerektiğini kaydeden Wood, işsizlik oranındaki düşüş ve ekonomideki iyileşmeler dikkate alındığında, ABD ekonomisi için yüksek faiz oranlarının düşük faiz oranlarına göre daha uygun hale gelmeye başladığını vurguladı.


Fed'in 2015 yılının haziran ayında faiz artışına gidebileceğini ancak düşük seyreden ücret artışlarından dolayı bunun kademeli gerçekleşebileceğini söyleyen Wood, faiz oranlarının 2015 sonunda yüzde 1, 2016 yılında ise...