19 / 03 / 2024

Fikirtepe master plan

Fikirtepe master plan

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ve Fikirtepe Müteahhitler Platformu'nun gerçekleştirdiği toplantıda Fikirtepe Master Planı masaya yatırıldı. Toplantıda kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe'nin sorunları ve çözümleri de konuşuldu.

Fikirtepe Müteahhitler Platformu'ndan Ankara'ya çıkarma!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde bakanlığın yönlendirmesi ile kurulan Fikirtepe Müteahhitler Platformu Ankara'da Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile bir toplantı yaptı, toplantıda Fikirtepe Master Planı masaya yatırıldı...

Fikirtepe'de dönüşüm için master plan yolda!

Fikirtepe merkezli kentsel dönüşüm çalıştayında bir araya gelen katılımcılar, dönüşüm harekatını masaya yatırdı. İBB İmar Daire Başkanı Yılmaz, "Süreci hızlandırmak için master plan hazırlıyoruz" dedi

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Balıkesir’in deprem master planı hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Balıkesir’in deprem master planını hazırlamak için süreç başlattık. Bu kapsamda Balıkesir’in yapı stokunu inceliyor, hangi noktaların kentsel dönüşüme ya da sağlıklılaştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz" dedi...

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı yaptıklarını söyledi.

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

Fikirtepe master plan Haberi

Fikirtepe master plan


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönlendirmesi ile kurulan Fikirtepe Müteahhitler Platformu'nun Ankara'da Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ile yaptığı toplantıda Fikirtepe Master Planı masaya yatırılmıştı. 


Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk ve Fikirtepe Müteahhitler Platformu'nun gerçekleştirdiği toplantıda terk alanlarına son şeklin verileceği Fikirtepe Master Plan doğrultusunda önceden belirlenmesi ve o doğrultuda uygulanması konusu gündeme geldi.


Daha önceden ruhsat almış olan firmaların projeleri ve terk alanlarının bu master plan dışında tutulmasının öngörüldüğü toplantıda kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe'nin sorunları ve çözümleri de konuşuldu.



Ceren...