20 / 04 / 2024

Fikret Otyam kimdir

Fikret Otyam kimdir

Duayen gazeteci-ressam Fikret Otyam’ın paha biçilemeyen mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Kızlarının başvurusu ile Otyam’ın iki evinde bilirkişi tespiti yapıldı.

Fikret Otyam Müzesi için ilk adım atıldı!

Küçükyalı ’ da bulunan ve atıl durumda olan Öğretmen Konuk Evi ’ nin Fikret Otyam Müzesi’ne dönüştürülmesi için düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı...

Fikret Otyam’ın mirası paylaşılamıyor!

Duayen gazeteci-ressam Fikret Otyam’ın paha biçilemeyen mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Kızlarının başvurusu ile Otyam’ın iki evinde bilirkişi tespiti yapıldı.

Maltepe Fikret Otyam Sanat Evi açıldı!

Maltepe Belediyesi ünlü yazar, ressam ve gazeteci Fikret Otyam’ın adını verdiği sanat evi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı.

Çankaya Belediyesi'nden yatırım atağı!

Çankaya Belediyesi yakın zamanda Mustafa Kemal Mahallesi’nde 1500 kişilik dev bir kültür merkezinin temelini atacak. Fikret Otyam Sanat Merkezi’nin de temelini atacak olan Belediye, yıllar içinde eskiyen Yılmaz Güney Sahnesi’ni de yeniden yapacak.

Fikret Sungay kimdir?

2014 yılında profesyonel mimarlık çalışmalarını sürdüreceği PIN Mimarlık ofisini kuran ve mimari çalışmalarına burada devam eden Fikret Sungay kimdir?

Antalya Fikret Otyam Sanat Parkı açıldı!

Muratpaşa Belediyesi tarafından Konyaaltı Caddesi'nde yaptırılan "Fikret Otyam Sanat Parkı"nın açılışına, sanatçının eşi Filiz Otyam, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya'da Fikret Otyam adına Sanat Meydanı ve park yapılacak!

Anadolu'yu renklerle hafızalara kazıyan ressam gazeteci - yazar Fikret Otyam, Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediyesi, sanatla yaşayan Fikret Otyam'ı, adına yapacağı Sanat Meydanı ve parkla ölümsüzleştirecek.

Fikret Onhan kimdir?

Adıyaman Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan kimdir? Fikret Onhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fikret Onhan, ne zamandan beri, Adıyaman Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak hizmet veriyor?

Antalya’ya yeni cazibe merkezi geliyor!

Sobacılar Çarşısı’ndaki Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin esnafın buluşma noktası olacak şekilde kafe, müze ve galeri olarak yeniden düzenlenmesine yönelik Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ile protokol imzalandı

Maltepe Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam'la bir araya geldi. Buluşmaya Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam da katıldı!

Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam'la bir araya geldi. Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı..

Ali Kılıç: Maltepe'de Fikret Otyam Müzesi için geri sayım başladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi" ile ilgili son değerlendirmeleri yapmak için ünlü ressam Fikret Otyam’la bir araya geldi. Ali Kılıç, "Fikret Otyam Müzesi’ni kalıcı güzel bir mekân yapacağız" dedi.

Fikret Otyam Müzesi için ilk adım atıldı!

Küçükyalı ’ da bulunan ve atıl durumda olan Öğretmen Konuk Evi ’ nin Fikret Otyam Müzesi’ne dönüştürülmesi için düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı...

Ünal Pala kimdir?

Uzaltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala kimdir? OPET'in kurucusu Fikret Öztürk ile Ankara'da Ankara Sky Tower projesine başlayan Uzaltaş'ın patronu Ünal Pala kimdir? İşte Ünal Pala biyografisi, özgeçmişi...

Fikret Otyam kimdir Haberi

Fikret Otyam kimdir

ANTALYA’da 9 Ağustos 2015’te 89 yaşında vefat eden usta gazeteci ve ressam Fikret Otyam’ın mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Otyam’ın vasiyeti açıldıktan hemen sonra ilk evliliğinden olan kızı Elvan Naciye Zeynep Baransel ve ikinci evliğinden olma kızları Turna Döne Otyam ile İrep Meliha Bilgiç 13 Ekim tarihinde mahkemeye başvurarak miras tespiti yapılmasını talep etti.


HABERSİZ BAĞIŞ YAPTI İDDASI

Mahkemeye sunulan dilekçede; Fikret Otyam tarafından kullanılan Antalya’daki iki ayrı evde çok sayıda resim, fotoğraf, koleksiyon ve antika eser olduğuna vurgu yapılarak, usta sanatçı Otyam’ın ölümünden sonra Filiz Otyam ve kızları arasında herhangi bir anlaşma sağlanamadığı belirtildi. Filiz Otyam’ın bazı müzelere taraflardan habersiz bir takım bağışlar yaptığı da belirtilerek, özellikle maddi ve manevi değeri yüksek fotoğraf ve tabloların...