28 / 03 / 2024

Fitch körfez ülkeleri uyarı

Fitch körfez ülkeleri uyarı

Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtti..

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Emir Of İstanbul franchise fırsatıyla körfez portföyünü yönetin!

Emir Of İstanbul Global gayrimenkul ve yatırım danışmanlığında sürdürülebilir büyüme ve başarı sağlayarak, Körfez ülkeleri başta olmak üzere Dubai, Katar, Riyad , Kuveyt, Jeddah, USA'daki şubeleriyle dinamik bir kuruluş olmayı hedefliyor.

IPM Invest Orta Asya ve Körfez'de hizmet vermeye başladı!

IPM Invest “İngiltere, Almanya ve İspanya’da” yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde Türkiye başta olmak üzere Körfez Ülkeleri ve Orta Asya ülkelerinde gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

ONS İncek projesine Körfez yatırımcı ilgisi!

ONS İncek Residence yabancı yatırımcının, özellikle de Körfez ülkeleri temsilcilerinin gözdesi oldu. Son 6 aylık dönemde gerçekleştirilen toplam satışta yabancı yatırımcının payı yüzde 30’u geçti.

İşte Körfez yatırımcısının Cityscape Turkey’deki konut kriterleri!

Özellikle Ortadoğu pazarında on beş yıldır düzenlediği gayrimenkul fuarı ile markalaşan “Cityscape”, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapıldı. İşte Körfez Ülkeleri’nden gelen müşterilerin yatırım yaptıkları konutlardaki ortak özellikler ve genel beklentileri..

Körfez ülkelerinin konut alımında tercih ettiği bölgeler!

Körfez ülkeleri, İstanbul’da konut alımında Avrupa Yakası'na öncelik veriyor. Yabancıların gayrimenkul tercihini Taksim’e olan mesafe belirliyor. Yatırımcılar, İstanbul’da markalı konutlara büyük ilgi gösteriyor.

Körfez ülkeleri konut alımında Türkiye'yi tercih ediyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türkiye'nin yabancılar için konut anlamında bir cennet haline geldiğini belirterek, "Özellikle körfez ülkelerinin konut alımı anlamında en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyoruz."dedi

Vefa, Afrika ve Körfez'de üretim tesisi kuracak!

Vefa, bu yıl Afrika’da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor. İhracatta da hedef büyüten Vefa, bu yıl özellikle Körfez ülkeleri ile Cezayir ve sahra altı Afrika ülkelerine yöneldi.

Fitch körfez ülkeleri uyarı Haberi

Fitch körfez ülkeleri uyarı


Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere yapılan uyarıda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğine dikkat çekildi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini bildirdi. 


Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtirken, "Bahreyn, Venezuela, Angola ve Ekvador gibi ülkelerde, düşük petrol fiyatları halihazırda devam eden mali açıkla birlikte kredi profilleri açısından büyük risk oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, Brent petrol fiyatlarının düşüşünden en az etkilenecek piyasaların Kuveyt, Abu Dabi ve Norveç olduğu belirtildi. Bu ülkelerin nüfusun ihtiyacı için kişi başına daha az bir petrol gelirini...