16 / 04 / 2024

Fitch ratings körfez ülkeleri uyarı

Fitch ratings körfez ülkeleri uyarı

Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtti..

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Fitch Ratings: Küresel pandemi etkisinin ardından Türkiye büyümesini sürdürecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Ratings, İstanbul ofisini kapatıyor!

New York merkezli, dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, İstanbul ofisini kapatıyor.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

Numan Kurtulmuş'tan Fitch Ratings açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in kararına ilişkin, "Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasına dönük sürdürülen kampanyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum." dedi.

Fitch Ratings Türkiye raporunu yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, eylül ayı Küresel Ekonomik Görünüm (GEO) raporunu yayımladı. Türkiye ile ilgili raporda gelecek yıllarda ekonominin ivme kazanacağı ve enflasyonun düşeceği öngörüldü.

Fitch Ratings: Yatırımlar 2018 itibarıyla yüzde 15 düşecek!

Fitch Ratings, ''İngiltere'nin AB dışı ülkelerle yapacağı uluslararası ticaret anlaşmalarına ve diğer siyasi konulara yönelik belirsizlikler nedeniyle azaltıyor. Yatırımların 2018 itibarıyla mayıs ayındaki tahminize kıyasla yüzde 15 daha düşmesini bekliyoruz"dedi.

Fitch Ratings Türkiye'nin büyüme tahminini 3,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ve gelişen piyasalara ilişkin büyüme öngörülerini aşağı çekerken Türkiye için beklentisini 0,5 puan artırarak yüzde 3,5'e yükseltti.

Fitch ratings körfez ülkeleri uyarı Haberi

Fitch ratings körfez ülkeleri uyarı


Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere yapılan uyarıda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğine dikkat çekildi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini bildirdi. 


Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtirken, "Bahreyn, Venezuela, Angola ve Ekvador gibi ülkelerde, düşük petrol fiyatları halihazırda devam eden mali açıkla birlikte kredi profilleri açısından büyük risk oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, Brent petrol fiyatlarının düşüşünden en az etkilenecek piyasaların Kuveyt, Abu Dabi ve Norveç olduğu belirtildi. Bu ülkelerin nüfusun ihtiyacı için kişi başına daha az bir petrol gelirini...