24 / 04 / 2024

floryada ilk imar hareketleri

floryada ilk imar hareketleri

1943 yılında Florya ve civarı istimlak edilerek kurulacak olan inşaat kooperatifinin üyelerine satılacakmış. Vali Lütfi Kırdar gibi şehrin önde gelenleri de kooperatife üye olanlar arasındaymış.

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

1934 yılında İstanbul'da imar için ilk adım atılmış!

İstanbul'un imar çalışmaları için 1934 yılında düğmeye basılmış. Söz konusu proje için Alman ve Fransız uzmanlardan destek alınmış.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi tarafından ilk kademe eğitim için okula ihtiyaç duyulan Karşıyaka Mahallesi'nde, imar revizyonuyla 5 bin 626 metrekare büyüklüğüne sahip bir okul arsası hazırlandı.  

Kaş'ın imar planları masaya yatırılacak!

Kaş Belediyesi ekim ayı Meclis toplantısında Ahatlı, Karadağ, Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy, Ağullu, Bayındır ve Çukurbağ mahallelerinin imar planına ilişkin maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. 

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Yeşilköy Bot İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Yeşilköy Bot İskelesi Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

floryada ilk imar hareketleri Haberi

floryada ilk imar hareketleri
Florya civarı

İnşaat yapmak için bir kooperatif kuruluyor. 


Florya ve civarında inşaat yapmak üzere bir kooperatif kurulmasına karar verilmiştir. Kooperatife İstanbul Valisi ve Belediye Reisi Dr. B. Lütfi Kırdar, eski İktisat Vekili B. Faik Kurtoğlu, şehrimizde ileri gelen zevat ve doktorlar müzaheret edeceklerdir.

 

Nizamnamenin tasdik işleriyle meşgul olunuyor. Yeşilköy'le Florya arasındaki sırtın istimlak edilerek kooperatif azalarına satılması kararlaştırılmıştır. Florya'da belediye tarafından evvelce istimlak edilmiş büyük bir saha mevcuttur. Bu sahadan bilahare otel, bahçe vesaire yapılması için istifade edilecekti. Belediye, bu hususta evvelce verilen kararın tadili için tetkikler yapıyor. Bir kolaylık bulunursa belediyenin istimlak ettiği sahadan da istifade edilecektir. 


 Akşam Gazetesi 25 Teşrinievvel...