20 / 04 / 2024

gali zaho

gali zaho

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

Ayçiçek yağına yine zam geldi! İşte BİM, A-101, Şok, TMO marketlerinde güncel ayçiçek yağı fiyatları

Henüz 2 yıl önce 60 liraya satılan ayçiçek yağı Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında yaşanan kriz nedeniyle market raflarında 150 liraya kadar fiyatları yükselmişti. İşte marketlerde satılan ayçiçek yağının son fiyatları….

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Benzine dev indirim! İşte son durum!

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali ardından akaryakıt fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen indirim sonrası gözler benzin, motorin ve LPG fiyatlarına çevrildi. İşte detaylar...

Benzin fiyatları uçacak! Korkutan tahmin!

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrasında ABD ve İngiltere'den Rus petrolüne gelen yaptırım petrol fiyatlarını uçuracak... Enerji uzmanları aktardı, işte detaylar...

Ekmek ve simite görülmemiş zam gelecek!

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında buğday fiyatları coşmuştu. Bugün ise buğday fiyatları tarihi zirveye ulaştı. Bu artış sonrası ekmek ve simit fiyatlarına gizli zam mı geliyor?

Küresel gıda maliyetleri coştu! Buğday fiyatı 1000 dolara yaklaştı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Rusya'ya yaptırım sonrası vatandaş zor durumda!

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrasında Rusya'ya uygulanan yaptırımlar vatandaşları zor durumda bıraktı.  Andrey isimli vatandaş, "Rusya'dan şu anda ayrılabilseydim, ayrılırdım. Ama işimi bırakamam," açıklamasında bulundu. İşte yaptırımlar sonrası Rusya'nın son durumu...

Petrol fiyatlarında son durum!

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası petrol fiyatları da etkilendi. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı geçen haftayı 97 dolar seviyelerinde kapatırken bu sabah 105 doları gördü. İşte detaylar...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yeni zamlar kapıda mı?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaştan ötürü dünyada milyarlarca insan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Özellikle gıda temin etme konusunda. ABD merkezli gıda ve tarım analisti Alex Smith konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

gali zaho Haberi

gali zaho

Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, habur Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasındaki ticaret yolunu güvenli ve rahat bir ulaşıma kavuşturacağı belirtilen Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.


Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli'nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, Gali-Zaho Tüneli'nin iki ülke arasındaki ticaret yolunda daha güvenli ve konforlu bir ulaşımın kurulmasını sağlayacağını ve bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunacağını vurguladı.



Bacaksız, "Gali-Zaho Tüneli 3 bin 600 metrelik iki ayrı tüpten oluşuyor ve tünelin içine Duhok ve Zaho'yu birbirine bağlayan kara yolu güzergahı olarak...