28 / 03 / 2024

gayrimenkul maliki kimdir

gayrimenkul maliki kimdir

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

İbrahim Maasfeh kimdir?

Akzirve Gayrimenkul Yatırım ile Türkiye'de inşa sektöründe yatırımlarına devam eden İbrahim Maasfeh kimdir?

Emir Tavukçuoğlu kimdir?

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Emir Tavukçuoğlu kimdir? Emir Tavukçuoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Murat Binici kimdir?

AREA Gayrimenkul ve Proje Danışmanlık markasının kurucularından olan Murat Binici kimdir? Murat Binici bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Hasan Kimya Bolat kimdir?

Hasan Kimya Bolat, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atandı. Peki, Hasan Kimya Bolat kimdir?

Recep Ercan Keskin kimdir?

Gayrimenkul ve akaryakıt sektöründe yoğunlaşan Keskin Şirketler Grubu'nun sahibi Recep Ercan Keskin kimdir?

Hakan Aygen kimdir?

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Hakan Aygen kimdir? Hakan Aygen bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Hakan Aygen..

Recep Süleyman Özdil kimdir?

Recep Süleyman Özdil, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 15 Haziran 2017'de gerçekleştirdiği toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Peki, Recep Süleyman Özdil kimdir?

Sedat Kurucan kimdir?

Sedat Kurucan, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Peki, Sedat Kurucan kimdir? Sedat Kurucan, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Hakan Erilkun kimdir?

Aydın Holding, bir emlak zinciri TGM Trend Gayrimenkul’ü kurdu. Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü oldu. Peki, Hakan Erilkun kimdir?

Evrim Kırmızıtaş Başaran kimdir?

Evrim Kırmızıtaş Başaran gayrimenkul satışında dünya şampiyonu oldu. Peki, Evrim Kırmızıtaş Başaran kimdir? Evrim Kırmızıtaş Başaran, hangi işlere imza attı?

Özdemir Çetin kimdir?

Özdemir Çetin, Remax'ın Gayrimenkul Satış Direktörü oldu. Peki, 20 yıllık kariyerinde gayrimenkul sektörünün değişik alanlarında bulunan Özdemir Çetin kimdir?

gayrimenkul maliki kimdir Haberi

gayrimenkul maliki kimdir

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Malik kime deniyor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Malik kelime anlamı olarak "Sahip, sahiplik" anlamına geliyor.


Buna göre, taşınmaz maliki; tapu maliki; ilgili taşınmazın sahibine deniyor. Kat mülkiyeti Kanunu kapsamında bu kişi "kat maliki" olarak nitelendiriliyor. Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı aşağıdaki yollarla kazanılıyor;


- Tapuya tescil,

- Miras,

- Cebri icra satış,

- İstimlak,

- İşgalde kanuni sürecin geçmesi,

- Mahkeme ilamında ilamın kesinleşmesi,

- Gaibin ortaya çıkması halinde bina vergisi mükellefiyeti başlar.


Kat maliki..

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına "Anayapı"; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine "Bağımsız bölüm"; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan...