20 / 04 / 2024

Gebze Teknik Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görev yapmakta olan Mimar Ayla Ayyıldız Potur kimdir? Ayla Ayyıldız Potur hangi işlerde görev aldı? İşte Ayla Ayyıldız Potur..

Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni rektörlük binası!

Gebze Teknik Üniversitesi'nin 2014 yılında başlanan yeni rektörlük binası tamamlanarak hizmete açıldı. Yeni bina, modern bir mimariyle yapıldı. Bina toplam 2583 metrekare alana sahip.

Gebze Teknik Üniversitesi kuruluyor!

Gebze Teknik Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli’ye kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti.

Gebze'ye yeni bir üniversite kurulacak!

TBMM Genel Kurulu'nda, Kocaeli'nde "Gebze Teknik Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen yasayla, üniversiteye 433 kadro ihdas edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alacak! Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın! 

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanı alım ilanı yayımladı. İşte söz konusu ilandaki başvuru şartları...

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Çok sayıda Sözleşmeli Personel alımı yapılacak! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Gebze Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Deprem sonrası, binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta!

Gebze Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar, deprem sonrası binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli noktayı kaleme aldı. İşte Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar'ın o yazısı...

Bursa Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeli alıyor! Son başvuru 23 Şubat 2023!

Bursa Teknik Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Destek Personeli alım ilanını duyurdu. Buna göre destek personelleri alınacak. İlanlara son başvuru tarihi 23 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alıyor! Son başvuru 10 Şubat 2023!

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

Gebze Teknik Üniversitesi Haberi

Gebze Teknik Üniversitesi

Ayla Ayyıldız Potur, Gebze Teknik Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. 


Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi, Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi, Doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 


Akademik kariyerin yanı sıra, profesyonel mesleki pratik alanında yer almıştır. Tasarım, psikoloji, eğitim konularına odaklanan lisans ve lisansüstü düzeyinde çeşitli teorik dersler vermekte, tasarım stüdyolarında yürütücü olarak görev almaktadır. 


Araştırma ilgi alanı, mimarlık eğitimi, mimarlıkta psikoloji, psikometrik araştırmalar ve yaratıcı düşünme konuları ile ilişkilidir. 


Bu alanlarda yayınlanmış çeşitli araştırmaları...