20 / 04 / 2024

Gevaş silueti bozan yurt

Gevaş silueti bozan yurt

Gevaş Belediye Başkanı Hakan, "Yurdun bulunduğu yerden taşınarak mevcut binanın yıkılması gerekiyor" dedi Gevaş ilçesinde 700 yıllık Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına yaptırılan kız yurdunun yıkılması istendi.

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların ve ortaya çıkan savaş ortamının gram altın, dolar ve borsaya olan etkilerinden bahsederek ezber bozan tahminde bulundu.

Bozan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Bozan tarafından kurulu.

Freni patlayan altın için ezber bozan açıklama geldi! İlk kez açıklandı! Bu rakamları görenler yerinde duramayacak

Altın fiyatları rekordan rekora koşarken, dünyaca ünlü finans gruplarından ezber bozan açıklamalar geldi. Bu rakamları görenler yerinde duramayacak.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamada İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu söyleyerek, "Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" dedi.

TOKİ, Van Gevaş’da 240 vadeyle ucuz ev!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Gevaş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Gevaş 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için tarih verildi! Haziran ve Temmuz'a dikkat

TOKİ'den 81 il için ezber bozan sosyal konut müjdesi geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuyla ilgili konuştu ve Haziran ile Temmuz aylarını işaret etti. İşte TOKİ 81 il sosyal konut projesi detayları...

Dünya Bankası'ndan altın ve dolar için ezber bozan açıklama geldi! Son dakika... 

Dünya Bankası'ndan altın ve dolar için ezber bozan açıkalama geldi. Son dakika haberine göre Dünya Bankası altın fiyatlarının hareketi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar...

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Folkart Vega'nın silueti ortaya çıktı!

Alsancak ile Halkapınar arasında inşa edilen  Folkart Vega’nın zarif silueti belli olmaya başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımların yapılacağını dile getirdi. 

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

Gevaş silueti bozan yurt Haberi

Gevaş silueti bozan yurt


Gevaş Belediye Başkanı Hakan, "Yurdun bulunduğu yerden taşınarak mevcut binanın yıkılması gerekiyor" dedi Gevaş ilçesinde 700 yıllık Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına yaptırılan kız yurdunun yıkılması istendi. 


Melik izzeddin tarafından 700 yıl önce kızı Halime Hatun için yaptırılan kümbet her yıl yerli yabancı birçok turistin ziyaret ilgisini çekiyor. 

Tarihi ve mimari özelliğinin yanısıra manzarasıyla da turistlerin beğenisini kazanan kümbetin arkasına 2007 yılında yaptırılan kız yurdu binasının, tarihi yapının siluetine zarar verdiği belirtildi. 


Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçe için büyük önem taşıyan yurdun ilgili yöneticilerin yanlış kararlarından dolayı yanlış yere yapıldığını ve bu nedenle tarihi değerin siluetine zarar verdiğini söyledi. 

Gevaş'ın en önemli özelliğinin tarih ve turizm olduğunu anımsatan Hakan, şöyle konuşlu: 'Bu tarihi yapıları turizme kazandırmamız gerekirken ne yazık ki verilen yanlış kararlarla...