25 / 04 / 2024

Gökhan Baştuğ açıklamaları

Gökhan Baştuğ açıklamaları

Ordu Jeofizik Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilcisi Gökhan Baştuğ, Ordu'nun yerleşim yerinin taşıma toprak üstünde olduğunu, bu sebeple de yeni yapılan binaların maliyetinin arttığını söyledi.

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak şekilde çalıştıklarını belirtti. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklamaları...

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması: Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı! Emeklilere yeni zam müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekli maaşlarında iyileştirme talepleriyle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklamaları...

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Ali Gökhan Öztürk kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ali Gökhan Öztürk Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmaktadır. Peki Ali Gökhan Öztürk Kaç yaşında? Ali Gökhan Öztürk daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ali Gökhan Öztürk'ün eğitim hayatı nasıldı?

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü! 1 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1999 dolardan işlem görürken bu hafta ons altın 1982 dolar oldu.  Altın fiyatları ne kadar? Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü. 1 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Mert Başaran açık açık rakam verdi! Dolar 22 gün sonra tam olarak bu kadar olacak! Hemen bakın!

Emlak uzmanı Mert Başaran son günlerde dolar yorumları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Mert Başaran açık açık rakam verdi! Dolar 22 gün sonra tam olarak bu kadar olacak! Hemen bakın!

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!

Emekliler için müjdeli haberler ardı ardına gelirken, düzenlemeler için açıklamalar geldi. Hal böyle olunca, gözler intibak düzenlemesi için atılacak adımlara çevrilirken, 2 bin yılı sonrası sigortalı vatandaşları ilgilendiren intibak düzenlemesi 2023’de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.   

Migros'ta 5 lt ayçiçek yağı 134, piliç pirzola 75, tam yağlı peynir 69 TL! Çılgın indirimi gören koştu! 

Migros Market'te Birlikten Berekete kampanyası çerçevesinde yüzleri güldüren dev indirimler açıklandı. Yüzde 35'e varan indirim başladı. Migros'ta 5 lt ayçiçek yağı 134, piliç pirzola 75, tam yağlı peynir 69 TL! Çılgın indirimi gören koştu!  İşte 8 Nisan 2023 fiyat listesi...

Dolar 12 lirayı, 15 lirayı görebilir diyen banka açıkladı! Doları olanların etekleri tutuştu

Dolar 12 lirayı, 15 lirayı görebilir diyen banka açıkladı! Doları olanların etekleri tutuştu. Acil bakın...

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Altın fiyatları ters köşe yapacak! Öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak

Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan, öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak!

Dolar o gün 10 TL olacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Kırmızı alarm, hemen bakın!

Fed faiz kararı öncesi dolar/TL kuru haftanın ilk gününe yatay seviyede başlarken doları olanların resmen başından aşağı kaynar su dökülecek, haber geldi.  Dolar o gün 10 TL olacak! Kırmızı alarm, hemen bakın!

Gökhan Baştuğ açıklamaları Haberi

Gökhan Baştuğ açıklamaları


Bina yapımında depreme dayanıklılık, arazi yapısı gibi konular alanında çalışmalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Gökhan Baştuğ, Ordu'nun merkezinin 3. dereceden deprem kuşağında yer aldığını akarsuların getirdiği alüvyon toprak yapısının bina yapımında maliyeti arttırdığını belirtti. Ordu'da yapılan binalar içerisinde yamaçlara yapılan binaların maliyetinin daha az olduğunu vurgulayan Baştuğ, düz arazideki binaların maliyetinin toprak yapısına bağlı olarak arttığını ifade etti. Ordu'da ilk yerleşim yerlerinin Boztepe yamaçlarına yapılması ve düz arazinin tarıma ayrılmasının doğru bir düşünce olduğuna dikkat çeken Baştuğ, daha sonraları insanların düzlüklere ve tarım alanlarına yerleştiğini vurguladı.


BAŞTUĞ: "ORDU'DA ESKİ BİNALAR DEPREME DAYANAMAYABİLİR"

Ordu'nun yerleşim alanlarının yamaçlara değil de düz araziler yapılmasına ve deprem riskine değinen Jeofizik Mühendisi Gökhan Baştuğ, "Bize en yakın olan Küzey Anadolu Fay Hattı’na 80 km uzaklıkta yer alıyoruz....