29 / 03 / 2024

GYODER konut konferansı sonuçları

GYODER konut konferansı sonuçları

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, inşaat sektörünün yapı taşı konutu, tüm boyutlarıyla ele alan ve bu yıl "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuna yanıt arayan 5. Konut Konferansı başladı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...

GYODER, deprem bölgesindeki konut piyasasını analiz etti: Satılık ve kiralık konut fiyatları arttı! 

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin satılık ve kiralık konut sektörüne etkileri değerlendirildi. İşte sektörde merakla beklenen o rapordaki veriler... 

GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

İnşaat ve konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

İnşaat ve Konut Konferansı'nın dokuzuncusu gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen isimleri inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın!

Ayıplı Konut Davaları konferansı yarın saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

İnşaat ve Konut Konferansı Türk inşaat sektörünü bir araya getirdi!

Mimar ve Mühendisler Grubu Denetleme Kurulu Başkanı Kadem Ekşi, mekansal tasarımın ve düzenlemelerin toplumu ayrıştırdığını belirterek, "İnsanı merkeze alan bir yapılaşma, imar ve şehirciliğin önünü açmalı" dedi...

8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşları, 8. inşaat ve konut konferansında sektördeki değişimleri değerlendirmek için buluşuyor. 8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta yapılacak...

GYODER konut konferansı sonuçları Haberi

GYODER konut konferansı sonuçları

Konferansta 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçları açıklanırken, dünyaca ünlü mimarlar da konut sektöründeki trendlere ilişkin görüşlerini paylaştı. 

Alım seçenekleri Kadınlar site dedi Şehirlere göre tercih Yaşamak için konut GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, GYODER'in Konut Konferansı için yaptırdığı, beş kenti kapsayan ve alım kararlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

Çekici, katılımcıların yüzde 72'sinin 5 yıl içinde konut sahibi olduğunu, yüzde 28'inin de önümüzdeki 5 yılda konut sahibi olmayı hedeflediğini aktardı. Kadınlarda site için ve müstakil ev tercihinin ön planda olduğunu belirtti. 

Çekici şehirlere bakıldığında ise, Gaziantep'te apartman dairesi, Bursa ve Samsun'da site içi apartman dairesi, İzmir'de müstakil ev, Konya'da ise site içinde müstakil ev talebinin öne çıktığına işaret etti. 

Katılımcıların yüzde 86'sının yaşamak için konut almak istediğini söyleyen Çekici,...