25 / 04 / 2024

Hakan Erilkun proje

Hakan Erilkun proje

Yabancılar Türkiye’den satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazlar için geliştireceği projeyi 2 yıl içerisinde ilgili bakanlığın onayına sunmak zorunda. Aksi halinde devletin bu taşınmazı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor

Hakan Erilkun: Konut projelerinde tehlike çanları çalıyor!

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un, proje üreticilerini uçuruma sürüklediği belirtiliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun konuyla ilgili açıklama yaptı..

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) şirket içi eğitimleri noktasında Uparazzi Kurucusu Hakan Erilkun ile arsa ve arazi eğitimi yapıldı.

Mha Proje Mühendislik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mha Proje Mühendislik Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Musa Hakan Akın tarafından kuruldu.

Hekotek Enerji Danışmanlık Proje Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hekotek Enerji Danışmanlık Proje Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Murat Şekerci tarafından kuruldu.

Hwh Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Hwh Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Bayram tarafından kuruldu.

Evon Proje İnşaat Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Evon Proje İnşaat Yapı Limited Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Elaltunterin ve İsmail Kocaoğlu ortaklığında kuruldu.

Hakan Sekmen Mimarlık Proje Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Hakan Sekmen Mimarlık Proje Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Hasan Sekmen tarafından kuruldu.

Atölye Akc Proje Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Akc Proje Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Kağıthane’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Kasaroğlu, Okan Akıncı tarafından kuruldu.

Eyg Proje Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Eyg Proje Ve İnşaat Anonim Şirketi Ümraniye’de  42  milyon 984 bin 337 TL sermaye bedeli  ile Ömer Faruk Çelik,  Harun Çelik, Yunus Emre Çelik Hakan Kaya tarafından kuruldu.

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Uba Eng Acabay Mühendislik Proje Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Uba Eng Acabay Mühendislik Proje Taahhüt Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Açabay tarafından kuruldu.

Ccn Mühendislik Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ccn Mühendislik Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çeçen tarafından kuruldu.

Dea Danışmanlık Mimarlık Proje Yönetim Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dea Danışmanlık Mimarlık Proje Yönetim Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Altuner tarafından kuruldu.

DMDF Proje ve Zemin Sistemleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DMDF Proje ve Zemin Sistemleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Durmuş tarafından kuruldu.

Hakan Erilkun proje Haberi

Hakan Erilkun proje

2014 yılında geçen yıla oranla yüzde 70’e yakın bir artışın yaşandığı yabancıya satışta rekor seviyeye ulaşıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Tapu Kanunu’nda yer alan, yabancıya arsa ve arazi gibi taşınmazların satışında uygulanan ‘proje üretme zorunluluğu’nun orta ve uzun vadede büyük bir sıkıntı yaratacağına dikkat çekiyor.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kanunla ilgili şunları söyledi: “Tapu Kanunu’nun 35. Maddesi gereğince yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketlere, satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazda geliştireceği projeyi 2 yıl içinde ilgili Bakanlığın onayına sunma zorunluluğu getirildi. Aksi halde devletin arsayı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor.”


Yatırımlarını Kaybetme Riski

Pek çok emlak firmasının, satış yapacakları yabancı müşterilere bu önemli detay konusunda bilgi...