19 / 04 / 2024

hasar tespit çalışması

hasar tespit çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Elazığ'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ'da yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşımda bulundu. Bakan Kurum "Elazığ'da ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.

Murat Kurum: İzmir'de hasar tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen sel nedeniyle il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Siirt'te hasar tespit çalışmaları başladı!

Siirt'te meydana gelen depremde 2 tek katlı evler orta hasar gördü. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti .

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

İzmir'de 109 bin 921 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır" dedi.

İzmir'deki hasar tespit çalışmaları bugün tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarını bugün tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

İzmir'deki hasar tespit çalışmalarında sona gelindi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde 6,6 büyüklüğündeki depreminden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarında sona gelindi.

hasar tespit çalışması Haberi

hasar tespit çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu.


Bu çalışmalar kapsamında, 2014 yılı içerisinde 6 Bölgeden ve 33 İlden çoğunluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli olmak üzere, diğer kamu personellerinden de oluşan toplam 240 adet personele “Hasar Tespit Eğitimi” verilerek bu personeller sertifikalandırıldı.  2014 yılı sonuna kadar da geri kalan 9 Bölgeden 48 İle ait personellerden toplamda 750 inşaat mühendisi ve mimar personele hasar tespit eğitimi verilmesi planlanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçmiş yıllardan gelen Afet Koordinasyonuna ait birikimlerinin eksiksiz yürütülmesi amacıyla, 2015 yılı içerisinde de 750 adet daha personelin eğitilmesi ve sertifikalandırılması...