26 / 04 / 2024

hidroelektrik santrali yatırımları

hidroelektrik santrali yatırımları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik not uyarısı, küresel fonları etkilemiyor. Dünyanın en büyük fonları arasında yer alan Hollandalı APG ile İsviçreli Partners Group, Türkiye'ye yatırım kararını açıkladı...

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

GAP'ın enerji yatırımlarının yüzde 74'ü tamamlandı!

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Türkiye'de hidroelektrik yatırımları hızlandı!

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye alınarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için hızlandırılan hidroelektrik enerji yatırımları çerçevesinde doğalgaz ithalatından yılda 11 milyar lira tasarruf sağlandı.

Aksu Enerji güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi!

Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi.

Havaalanı ve liman gibi yatırımların karar yetkisi 5 bakandan oluşacak kurula devredilmek isteniyor!

Havaalanı, enerji santrali, otoyol ve liman gibi dev yatırımların karar yetkisi 5 bakandan oluşacak kurula devredilmek isteniyor. İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü havalimanıyla ilişkilendirilen teklif, hukukçulara göre ÇED davalarını etkilemeyecek.

Özel sektör en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı!

Özel sektör geçen yıl en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı. 2012’deki enerji yatırımlarında HES’ler yüzde 55 ile zirveye oturdu. Son 10 yılda ilk kez ‘su’ ‘doğalgaz’ı geride bıraktı...

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

AYD AVM Yatırımları Konferansı Mini Bilardo Turnuvası yapacak!

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) tarafından bu yıl 6 - 7 Mart tarihlerinde Lütfi Kırdar’da düzenlenecek AYD AVM Yatırımları Konferansı’nda “AYD Mini Bilardo Turnuvası’ yapılacak.

Özyurtlar Emlak Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Özyurtlar Emlak Yatırımları İnşaat Ticaret Limited Şirketi, 25 Şubat 2013 tarihinde, 20 bin TL sermaye ile, Kemal Özcan ve Fikri Yurtseven ortaklığıyla kuruldu...

hidroelektrik santrali yatırımları Haberi

hidroelektrik santrali yatırımları

Avrupa'nın en önemli fonları enerji sektörüne geliyor. 370 milyar euroluk Hollandalı AGP hidroelektrik santralı, İsviçreli Partners Group ise doğalgaza yatırım yapacak.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik not uyarısı, küresel fonları etkilemiyor. Dünyanın en büyük fonları arasında yer alan Hollandalı APG ile İsviçreli Partners Group, Türkiye'ye yatırım kararını açıkladı. Toplam aktifleri 4oo milyar euroyu aşan iki fonun Türkiye'deki gözdesi ise enerji sektörü olacak. Türkiye'ye ilk kez adım atan ve AGP olarak bilinen Hollandalı emeklilik fonu Stichting Pensioenfonds ABP, hidroelektrik santrallarına yatırım yapacağını açıkladı. Fonun Sözcüsü Harmen Geers, 5 yıllık bir plan çerçevesinde hidroelektrik projelerine yönelik yatırım yapacaklarını bilgisini verdi. 


370 MİLYAR EURO SU VAR 

Geers, maksimum yatırım değerini 75 milyon euro olarak belirleyen AGP'nin 10'a yakın santrale yatırım yapacağını söyledi. Geers, "Altyapı...