19 / 03 / 2024

hisseli konutun emlak vergisi

hisseli konutun emlak vergisi

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. Peki hisseli evin emlak vergisi nasıl ödenir? Nasıl muaf olunur? İşte yanıtı..

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen ilçeye, Emlak Konut GYO tarafından 1000 konutun yapılması noktasında görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci sona erdi. Yenişehir Evleri'nde Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

 THY ve Emlak Konut'tan dev işbirliği! 14.000 konut dağıtılacak! 

THY'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Ahmet Bolat, Emlak Konut ile beraber yaklaşık 14 bin konut inşa edeceklerini ve bu projeden  THY ve iştirak çalışanları için 3 bin konutun tahsis edileceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Berlin'de kira ve konut fiyatlarına ilişkin referandum yapıldı!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda seçmen kira fiyatlarındaki aşırı yükselişin engellenebilmesi için çok sayıda toplu konutun emlak şirketlerinden alınarak kamulaştırmasını oyladı. 

Emlak konut GYO'dan 2 haftada 5.6 milyar TL'lik satış!

Emlak Konut GYO’nun tarihi kampanyasına ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. 2 haftada 5.65 milyar değerinde 4 bin 710 konutun satıldığı kampanyaya yeni projeler de dahil edildi. 

Evora İzmir projesindeki 451 konutun yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen Evora İzmir projesindeki 451 konutun yapı ruhsatı alındı...

Düşler Vadisi Riva'daki 509 konutun yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen Düşler Vadisi Riva projesindeki 509 konutun yapı ruhsatı alındı...

Hisseli tapuda imar affı!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar affı ile yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Peki, hisseli tapu için imar affına başvurulabilir mi?

hisseli konutun emlak vergisi Haberi

hisseli konutun emlak vergisi

Hisseli evin emlak vergisi!

Emlak vergisi kanunu gereğince meskenler için sıfır oranlu muafiyetlik söz konusu. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor.


Ancak söz konusu muafiyetten yararlanmak için bazı özellikleri taşıyor olmak şart.


- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler

- Evin tapusuna sahip olmayıp, intifa hakkına sahip olanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Hisseli evin emlak vergisi

Eşi ile birlikte 250 metrekarelik eve 1/2 hisseli sahip olan ev hanımı hissesine 125 metrekare isabet etmesine rağmen evin tamamının üzerinden vergi ödenmesi nedeni ile emlak vergisi muafiyetinden faydalanılamıyor.


Emlak vergisinde bilinmesi gereken bir diğer detay ise, emekli, ev hanımı, engelli ve işsizlerin yarı hissesine sahip olduğu iki meskeninin olduğunu düşünelim. Bu durumda emlak vergisi muafiyeti söz konusu olmuyor.


Ayrıca...