19 / 03 / 2024

hisseli mesken emlak vergisi

hisseli mesken emlak vergisi

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. Peki hisseli evin emlak vergisi nasıl ödenir? Nasıl muaf olunur? İşte yanıtı..

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Mesa Mesken inşa edecek!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Çınarköy Evleri 1. Etap sözleşmesi, Mesa Mesken ile 11 Nisan tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi. 

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Emlak Konut Antalya Muratpaşa ihalesini Mesa Mesken kazandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu bugün gerçekleşti. Emlak Konut Antalya Muratpaşa ihalesini Mesa Mesken kazandı.

1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için bazı muafiyet avantajları yer alıyor. Muafiyete emekliler de dahil ediliyor. Peki, 1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi emeklilik muafiyeti!

Emlak vergisinde mesken muafiyetinden yararlanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki hangi emekliler vergiden muaf oluyor?

Emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

Emlak vergisi her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi, ilçe belediyesine ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri belli koşullarda, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muaf tutulan kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, 2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde sakatlık indirimi!

Emlak vergisi ödemelerinde bazı mükellefler vergiden muaf tutulabiliyor. Vergi muafiyetinden geliri olmayan tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisinde sakatlık indirimi var mı?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak vergisinden muaf olmak için aranan şartlar!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi olan kimseler tarafından her sene belli miktarlarda belediyeye ödeniyor. Kanun gereğince mesken sahipleri bazı koşullarda vergiden muaf olabiliyor. Peki, emlak vergisinden muaf olmak için aranan şartlar nelerdir?

hisseli mesken emlak vergisi Haberi

hisseli mesken emlak vergisi

Hisseli evin emlak vergisi!

Emlak vergisi kanunu gereğince meskenler için sıfır oranlu muafiyetlik söz konusu. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor.


Ancak söz konusu muafiyetten yararlanmak için bazı özellikleri taşıyor olmak şart.


- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler

- Evin tapusuna sahip olmayıp, intifa hakkına sahip olanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Hisseli evin emlak vergisi

Eşi ile birlikte 250 metrekarelik eve 1/2 hisseli sahip olan ev hanımı hissesine 125 metrekare isabet etmesine rağmen evin tamamının üzerinden vergi ödenmesi nedeni ile emlak vergisi muafiyetinden faydalanılamıyor.


Emlak vergisinde bilinmesi gereken bir diğer detay ise, emekli, ev hanımı, engelli ve işsizlerin yarı hissesine sahip olduğu iki meskeninin olduğunu düşünelim. Bu durumda emlak vergisi muafiyeti söz konusu olmuyor.


Ayrıca...