23 / 04 / 2024

hızlı tren projesi nasıl

hızlı tren projesi nasıl

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "35 adet tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit, 669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan bu proje ülkemizin gurur abidelerinden biridir" dedi.

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti mecliste!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti ve maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerine ilişkin konuştu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor?" dedi...

hızlı tren projesi nasıl Haberi

hızlı tren projesi nasıl

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hızlı tren açılışından duydukları gururu dile getirerek, "35 adet tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit, 669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan bu proje ülkemizin gurur abidelerinden biridir" dedi.


Bakan Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) açılışında, Türk milletinin bu vatan için taş üstüne taş koyan herkesi hayırla yad ettiğini belirterek, Türk halkının her şeyi gören ve değerlendiren bir feraseti olduğunu söyledi.


AK Parti ile millete hizmet yolunda, taş üstüne taş koymanın ötesinde, dağları delen Ferhat misali tüneller açtıklarını anlatan Elvan, memleketin en ücra köşesine yol götürdüklerini, hava yolunu halkın yolu yaptıklarını aktardı. Yurdun dört bir yanını demir ağlarla gerçek manada kendilerinin ördüğünü ifade...