20 / 04 / 2024

ihalenin feshi nasıl olur

ihalenin feshi nasıl olur

İhalenin feshini, tetkik merciinden şikayet yolu ile ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde isteyebilirler. Peki, ihalenin feshi davası nedir? İhalenin feshi ve farkının tahsili nasıl olur?

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Doğalgaz abonelik feshi nasıl yapılır?

Doğalgaz kullanıcısı bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğal gaz abonelik sözleşmesini sona erdirmek için talepte bulunabiliyor. Peki, doğalgaz abonelik feshi nasıl yapılır? Doğalgaz abonelik feshi için neler gerekli?

Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme taraflarının hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır? İşte fesih davaları..

Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Peki, kira kontrat feshi nedenleri nelerdir? Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi devam eden kiracı ancak kanun kapsamında belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açılacak bir dava ile tahliye edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

ihalenin feshi nasıl olur Haberi

ihalenin feshi nasıl olur

İhalenin feshi davası nedir?

İhalenin feshini, yalnız satış isteyen alacaklı, borçlu, tapu sicilindeki ilgililer ve pey sürmek suretiyle ihaleye yurt içinde bir adres göstermek koşuluyla iştirak edenler tetkik merciinden şikayet yolu ile ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde isteyebilirler.


İhalenin feshi nedenleri arasında;

-İhaleye fesat karıştırılmış olması,

-Artırmaya hazırlık aşamasındaki hatalı işlemler,

-İhalenin yapılması sırasındaki hatalı işlemler,

-Alıcının taşınmazın önemli nitelikleri hakkında hataya düşürülmüş olması, yer alıyor.


İhalenin neticesi ve feshi ile ilgili esaslar ise İcra ve İflas Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor. 


İhalenin feshi ve farkının tahsili

Madde 133.- (Değişik: 6/6/1985 – 3222/16 md.) Taşınmaz kendisine ihale olunan kimse derhal veya verilen mühlet içinde pa­rayı vermezse, ihale kararı icra müdürü tarafından kaldırılarak te­minat akçesi alıcı­nın ikinci fıkra gereğince mesul bulunduğu meblağa mahsup edilmek üzere alıkonu­lur. Kendisinden evvel...