20 / 04 / 2024

İleri yaş turizmi hedef ciro

İleri yaş turizmi hedef ciro

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, "Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

Araç piyasasında meydana gelen fiyat hareketliliği resmen söndü. Sıfır ve ikinci el araç piyasasında fiyat düşüşleri yaşanıyor. Peki, araç piyasasındaki son durum ne? İşte detaylar...

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayram öncesi yola çıkacaklar dikkat! 60 bin liralık masrafı karşınızda görebilirsiniz

Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkmasının ardından arabayla yol yapacak olan vatandaşlara kritik uyarılar peş peşe yapıldı. Oto tamircileri sürücüleri yaşayacağı tehlikeye karşı uyardı. Uyarıları dinlemeyenler 60 bin liralık masrafla karşı kaşıya kalabilir...

Aidat ödemekten sıkılan gençlere müjde! 18-26 yaş aralığına aidatsız kredi kartı fırsatı!

Akbank gençlere özel olarak bir kampanya başlattı. Söz konusu olan kampanyada aidatsız bir şekilde kredi kullanımı mümkün olacak. 18 ve 26 yaş arasındaki gençleri kapsayan bu kampanya farklı avantajları da beraberinde getiriyor.

Konut piyasalarındaki düşüşün sebebi ne? Hangi iller etkilendi?

Uzmanlara göre Türkiye konut piyasası, seçimler öncesinde piyasadaki zayıflık nedeniyle bir durgunluk ve fiyat düşüşleri yaşıyor. Ev fiyatları önemli ölçüde yükselmedi veya düşmedi, ancak satış reklamlarında %5'lik bir düşüş dikkat çekti.

18 yaşını dolduran herkes bekçi olabilir! Üstelik KPSS şartı olmadan bekçi alımı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, personel alımları kapsamında erkek ve kadın bekçi alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 202 kişiye iş imkanı sunulacak. İlan detaylarında adaylarda aranan şartlar da belirtildi. 18 yaşından büyük herkes için bekçi olma şansı ile ilgili merak edilen deta

İftar menüleri cep yakıyor! 2023 iftar menülerini gören hayatının şokunu yaşıyor! İşte 2023 iftar menüsü fiyat listesi

Ramazan Ayı'na sayılı günler kala iftar menü fiyatları da belli olmaya başladı. Bu sene İftar menüleri resmen cep yakıyor. 2023 iftar menülerini gören hayatının şokunu yaşıyor! İşte 2023 iftar menüsü fiyat listesi.

İleri yaş turizmi hedef ciro Haberi

İleri yaş turizmi hedef ciro

Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizminin Termal, medikal ve ileri yaş olmak üzere üç ana başlık altında toplandığını söyledi. 


İleri yaş turizminin yakın zamanda büyük bir gelir kaynağı olacağını belirten Tontuş, ileri yaş turizmiyle ilgili bağımsız bir daire başkanlığı oluşturulacağını ve kurumun ileri yaş sağlık hizmeti almak isteyen yurtdışındaki bireylerin Türkiye'ye gelmesi için çalışacağını kaydetti.


Tontuş, ileri yaş turizminde hedef illerden bir tanesinin de Eskişehir olduğunu vurgulayarak, "Sağlık turizmi içinde yer alan üç başlığı bir arada düşünürsek tamamını aynı ile yığmanın bir anlamı yok. Sağlık turizminin ekonomik katkısını başka illerinde paylaşmasını sağlamak lazım. İleri yaş turizmi için en önemli kriterlerden bir tanesi de belediyenin gelişmişlik düzeyi ve bölgede yaşayan bireylerin algı gücünün yüksek olması. Bu kriterler açısından Eskişehir ideal...