25 / 04 / 2024

ilk metro ne zaman yapıldı

ilk metro ne zaman yapıldı

1989 yılında İstanbul Metrosu deneme seferlerine başlamış. İstanbul Metrosu'nun birinci aşaması olarak inşa edilen 8.5 kilometre uzunluğundaki Aksaray-Esenler (Ferhatpaşa) güzergahında, günde 50 bin yolcu taşınacakmış.

1972 yılında İstanbul Metrosu için hükümetten yardım istenmiş!

1972 yılında 1 milyar 754 milyon liraya mal olacak olan İstanbul Metrosu için, Belediye Başkanı hükümetten yardım istemiş. Hazırlanan Metro raporuna göre, şehre iki güzergah üzerinden metro kurulması teklif edilmiş.

1969 yılında metro yapılması için teşebbüse geçilmiş!

1969 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'a metro yapılması için teşebbüse geçmiş. Belediye Başkanı Fahri Atabey, metronun fizibilite raporlarının yaptırılmasını sağlamak amacıyla 1969 yılı bütçesinden 500 bin lira ödenek ayrılmasını istemiş.

1968 yılında İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış!

1968 yılında, İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış. Etiler - Yenikapı arasındaki Metro'nun uzunluğu 12 kilometre olacakmış ve yaklaşık olarak 22 istasyon bulunacak tesis 600 milyon liraya çıkacakmış.

1967 yılında İstanbul metroya kavuşacakmış!

1967 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen metro gerçekleşme safhasına girmiş. İETT ile Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun ortak işleteceği metro, Levent ile Yenikapı arasında çalışacakmış ve 600 milyon liraya mal olacakmış.

1957 yılında Metro işi Fransızlara verilmiş!

1957 yılında bir heyet Berlin, Londra, Paris'te metro incelemelerinde bulunmuş. Fransız şirketleri İstanbul Metrosu için teklifler yapmışlar. İstanbul Metrosu'nun 200 milyon liraya mal olacağı tahmin edilmiş.

1956 yılında hazırlanan İstanbul Metrosu projesi, 200 milyon liraya mal olacakmış!

1956 yılında Fransız bir şirket tarafından hazırlanan İstanbul Metrosu'nun projesi hazırlanmış. Proje göre Mecidiyeköy ile Yenikapı başlangıç noktası olacakmış. Hazırlanan projeye göre metro 200 milyon liraya mal olacakmış.

İstanbul'un batısına ilk metro geliyor! Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın yüzde 25'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın müjdesini vererek, hatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

EYT İLK MAAŞ! EYT emekli maaşı yattı mı? EYT emekli maaşı ne zaman yatacak 2023?

EYT’li vatandaşlar ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merakla sorguluyor. Peki EYT ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu 18 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO projelerinden, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 10. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihale tarihi resmen açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu ne zaman?

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…

EYT broşürü! EYT ilk maaş ne zaman yatar? Kademeli prim gün sayısı nedir? EYT de prim ne kadar olacak?

EYT için yasal düzenleme Meclis'ten geçmesiyle birlikte vatandaşlar bu konuya dair pek çok soru sormaya başladı. İşte o sorular ve yanıtları!

EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların sorunu uzun zaman sonra dün çözüldü. Şimdi vatandaşlar maaşlarının hesaplarına ilk olarak ne zaman yatacağı tarihi merak etmeye başladı.

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda 395 oyla kabul edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den paylaşım geldi.

MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? MTV'de hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Araç sahiplerinin her sene ödeme kalemlerinden biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ödemesinin ilk taksitinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

EYT ilk maaşı ne zaman alacak? EYT maaş ne zaman yatacak?

EYT’li olan vatandaşlar ne zaman ilk maaşlarını alacaklarını merak ediyorlar. İşte EYT maaşına dair detaylar!

EYT ilk maaş ne zaman yatar? EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor?

EYT hakkında vatandaşların soruları bitmiyor. Özellikle EYT ilk maaş ne zaman sorusu merakla soruluyor. İşte detaylar!

EYT ne zaman çıkacak? EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

EYT için artık nefesler tutuldu. EYT düzenlemesine dair Beştepe'de toplantı gerçekleştiriliyor. Peki EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar!

KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?

KYK burs veya krediye hak kazanan öğrenciler, KYK 3 aylık burs ne zaman yatacağını merakla soruyor. İşte merak edilen detaylar!

ilk metro ne zaman yapıldı Haberi

ilk metro ne zaman yapıldı



Deneme seferleri başladı


Metroya bindik


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İstanbul Metrosu deneme seferlerine başladı ve ilk yolcu olarak Milliyet muhabirleri bindi. Aksaray-Esenler arasında yer alan 8.5 kilometrelik birinci aşama güzergahta günde 50 bin yolcu taşıyacak metro, önümüzdeki ay kullanıma açılacak.




Metroya bindik


   İSTANBUL Metrosu, deneme seferlerine başladı ve metroya ilk yolcu olarak Milliyet muhabirleri bindi...

   Aksaray-Esenler arasında yer alan 8.5 km'lik birinci aşama güzergahta günde 50 bin yolcu taşıması amaçlanan İstanbul Metrosu, önümüzdeki ay kullanıma açılacak. 

   Belediye Başkanı Bedrettin Dalan,...