29 / 03 / 2024

imar hakkı transferi 2015

imar hakkı transferi 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla getirilen imar hakkı transferi ile kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması hedefleniyor. Peki, kentsel dönüşüm projesinde imar hakkı transferi nasıl olacak?

İmar hakkı transferi 2015!

Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak amacı ile imar hakkının transfer edilmesi için Bakanlık tarafından çalışmalar yapılıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İşte imar hakkı transferi 2015...

İmar hakkı transferi nasıl olur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İmar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm engellerini kaldırmak için 'imar hakkı transferi' geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. İdris Güllüce; "Sertifika istenirse ticari bir meta olacak, istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek" dedi. Peki i

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

Pendik Esenyalı ve Güzelyalı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Esenyalı, Güzelyalı Bölgesi İmar Planları İmar Hakkı Transferi Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Ocak 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Arnavutköy plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Merkez ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’na İmar Hakkı Transferi İle İlgili Hükmün Eklenmesine İlişkin Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni bina inşaatında son durum!

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni binasına rekor imar hakkı verilmişti. Şimdi AVM, otel gibi gayrimenkullerin satışından pay alarak inşaatı yapacak firmanın havlu attığı, TOKİ'nin projeden çekildiği ve Merkez'in şimdi binayı cebinden yaptıracağı ileri sürüldü...

Balçova arsa mağdularından ilginç eylem!

İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 darbesi öncesi arsa satın alan ancak yıllardır imar hakkı elde edemeyen  Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde "Dalton Kardeşler" kıyafeti giyerek eylem yaptı.

İmar barışı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!

Yaklaşık olarak 14 milyon yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları kısa zaman sonra sona eriyor. İşte imar barışı hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

imar hakkı transferi 2015 Haberi

imar hakkı transferi 2015

İmar hakkı transferi nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla getirilen imar hakkı transferi ile kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması hedefleniyor.


İmar hakkı transferi, bir parsel üzerindeki imar hakkının tamamen ya da kısmi olarak yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesi olarak tanımlanıyor. Peki, imar hakkı transferi nasıl olacak?


Kentsel dönüşümde de uygulanacak imar hakkı transferi ile, riskli alanda imar hakkı bulunan ve kentsel dönüşümle birlikte yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde vatandaşların imar hakkını başka bir alana transfer edebilecek. 


İmar hakkı transferinde gerekli olanlar;

– Tapu belgesi

– Hangi değerin neden korunması gerektiğinin açıklaması

– Mülkün bulunduğu arazinin mevcut kullanımını, büyüklüğünü, çevredeki kullanımları, sokakları, su kaynaklarını plan/harita

– Öneri yoğunluğu ve kullanımı gösterir belge

– Mülk üzerinde mevcutta...