18 / 04 / 2024

imarlı arsa için kredi

imarlı arsa için kredi

Kredi kuruluşları ve bankaların, tüketicilere sunduğu kredi imkanları arasında imarlı arsa kredisi de bulunuyor. Peki, imarlı arsa kredisi nedir? Bankaların imarlı arsa kredisi şartları nelerdir?

İhlas Yapı'dan Kayabaşı'na yeni proje! 117 dönümlük arsa için imzalar atıldı!

İhlas Yapı İstanbul Başakşehir'deki yeni projesi için inşaat sözleşmesini imzaladı. İşte İhlas Yapı'nın yeni projesi ile ilgili detaylar...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Milli Emlak'tan Çorlu'da yüzde 20 indirim ve 8 taksitle konut imarlı arsa!

Çorlu Milli Emlak Müdürlüğü, Tekirdağ Çorlu'da yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsa için yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanı sağlanıyor.

Esenler Belediyesi'nden satılık imarlı arsa!

İstanbul İli Esenler Belediye Başkanlığı, İstanbul Esenler Atışalanı'nda yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa akaryakıt ve servis istasyonu imarlı.

Pendik Belediyesi yüzde 50 peşinatla sanayi imarlı arsa satacak! Megakentte KDV'den muaf arsa fırsatı!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Şeyhli'de yer alan büyük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsa için yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar 1 taksitle ödenecek.

İstanbul'da 208.5 milyon TL'ye imarlı arsa! Yüzde 40 peşinatla 5 taksit imkanı!

İstanbul İli Pendik Belediyesi Başkanlığı, Pendik Doğu Mahallesi'nde yer alan akaryakıt ve servis alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 5 taksit imkanı sağlanıyor.

SGK başkentte imarlı 3 arsa satacak! Ankara'da arsa arayanlar dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ankara'da yer alan üç adet imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar sanayi ve depolama alanı imarlı olarak belirtildi.

Pendik'te taksitle, KDV'den muaf konut imarlı arsa satılacak! Mega kentte yüksek getirili arsa fırsatı!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Yayalar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa için yüzde 40 peşinatla 2 taksit imkanı sağlanıyor.

Nilüfer Belediyesi Bursa'da sanayi imarlı arsa satacak! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 3 bin 17 metrekare alana sahip.

İl Özel İdare o ilde imarlı arsa satacak! İhalesi 4 Ekim'de!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 4 bin 66 metrekare alana sahip.

Yalova Belediyesi 5 bin 500 metrekarelik imarlı arsa satacak!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Kirazlı'da yer alan sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

Başiskele Belediyesi'nden Kocaeli'de konut imarlı arsa fırsatı! 

Kocaeli İli Başiskele Belediye Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirtildi.

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

imarlı arsa için kredi Haberi

imarlı arsa için kredi

İmarlı arsa kredisi nedir?

Kredi kuruluşları ve bankaların, tüketicilere sunduğu kredi imkanları arasında arsa kredisi de bulunuyor. Bu kredi için birincil şart arsanın imarlı olması koşulu olarak karşımıza çıkıyor.


Bu nedenle bu kredi türüne "imarlı arsa kredisi" de denebiliyor. Peki, imarlı arsa için kredi nasıl çekilir? İmarlı arsa kredisi kullanmak için ne yapılması gerekiyor?


İmarlı arsaya kredi çekmek için öncelikle, bankaların kredi koşul ve imkanlarının araştırılması gerekiyor. Bilindiği üzere konut kredisinde olduğu gibi, arsa kredilerinde de kredi şartları her bankada farklılık gösteriyor.


Her bankanın müşteri profili farklı olduğu için, bir bankanın kredi vermediği arsaya bir başka banka kredi verebiliyor.


Aranan koşullar:

- Alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması gerekiyor. 

- Bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı...