25 / 04 / 2024

imarlı arsaya kredi çekilir mi

imarlı arsaya kredi çekilir mi

Kredi kuruluşları ve bankaların, tüketicilere sunduğu kredi imkanları arasında imarlı arsa kredisi de bulunuyor. Peki, imarlı arsa kredisi nedir? Bankaların imarlı arsa kredisi şartları nelerdir?

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

Parselasyon yapılan arazi imarlı arsaya dönüşür!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, ''Parselasyon İşlemleri; İfraz, Tevhid, Tahsis ve Dop'' konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın yazısı...

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe arsasına 324 milyon TL teklif!

TOKİ Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi arsa sarışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. 20 bin 776,34 metrekarelik ticaret imarlı arsaya en yüksek teklif Torkam İnşaat ile Nar İnşaat'tan 324 milyon TL olarak geldi.

Bursa YOSAB'daki tarla alanları sanayi imarlı arsaya dönüştürüldü!

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasfındaki arsaların sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. Peki, arsanın sanayi imarlı olduğunu düşünelim. Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?

Tarım Kredi'nin inşaat ihalesine en yüksek teklif Söğüt İnşaat'tan!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne ait hizmet binasının da bulunduğu arsaya kat karşılığı inşaat yapımına ilişkin ihalede en iyi teklifi yüzde 66,20 hisse ile Söğüt İnşaat AŞ verdi.

Yapı Kredi Koray GYO Riva arsası değerleme raporu!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Beykoz Riva Doğu mevkiinde yer alan arsaya ilişkin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.İşte rapor...

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabiliyor. Peki, ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Konut imarlı arsaya işyeri yapılır mı?

Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanlar olan konut imarlı arsaya işyeri yapılır mı? Konut imarlı arsada konut dışı hizmetler hangi şartlarda verilir?

Arsaya kredi çıkar mı?

Bankaların tüketicilerine verdiği krediler arasında mesken almak için verilen konut kredisi, para ihtiyacı olan kimseler için verilen ihtiyaç kredilerini de görmek mümkün. Peki, arsaya kredi çıkar mı? Arsaya kredi çekilir mi?

imarlı arsaya kredi çekilir mi Haberi

imarlı arsaya kredi çekilir mi

İmarlı arsa kredisi nedir?

Kredi kuruluşları ve bankaların, tüketicilere sunduğu kredi imkanları arasında arsa kredisi de bulunuyor. Bu kredi için birincil şart arsanın imarlı olması koşulu olarak karşımıza çıkıyor.


Bu nedenle bu kredi türüne "imarlı arsa kredisi" de denebiliyor. Peki, imarlı arsa için kredi nasıl çekilir? İmarlı arsa kredisi kullanmak için ne yapılması gerekiyor?


İmarlı arsaya kredi çekmek için öncelikle, bankaların kredi koşul ve imkanlarının araştırılması gerekiyor. Bilindiği üzere konut kredisinde olduğu gibi, arsa kredilerinde de kredi şartları her bankada farklılık gösteriyor.


Her bankanın müşteri profili farklı olduğu için, bir bankanın kredi vermediği arsaya bir başka banka kredi verebiliyor.


Aranan koşullar:

- Alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması gerekiyor. 

- Bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı...