28 / 03 / 2024

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi türkiyede uygulanacak mı türkiyede uygulanacak mı

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi türkiyede uygulanacak mı türkiyede uygulanacak mı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda çok önemli düzenlemeler içeriyor

2024 yılının ilk işlem gününde dolar ve euro zirve yaptı! 2 Ocak 2024 döviz kurları

Dolar/TL kuru eylülden itibaren, yükselişine devam ederken yeni yılın ilk işlem gününde 29.69 TL'yi görerek zirve tazeledi. Piyasalar yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı...

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

Dolar/TL kuru haftanın ve yılın son işlem gününde güne yükselişle başlayarak rekor kırdı. Dolar bugün kaç TL oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı ne kadar? 29 Aralık 2023 dolar kuru...

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren ikramiye ile ilgili kanun teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler TBMM'ye çevrildi. Temmuz ayında memur maaşına yapılan seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 15 bin 793 TL'den 26 bin 654 TL seviyesine çıkarılmıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı devlet memuru alıyor! KPSS'den en az 60 puan alanlar şimdi bakın! 1 Kasım'da başlıyor! 

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, devlet memuru alımı yapılacağını duyurdu. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı hangi kadrolarda alım yapacak? İşte merak edilenler ve başvuru şartları...

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

Brent petrolün varil fiyatı dün 90,64 dolardan günü kapatırken bugün de 90 doların üzerinde işlem görüyor. Peki brent petrol bugün ne kadar? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 12 Eylül Salı brent petrol varil fiyatı.

1 dolarınız bile varsa zaman kaybetmeyin hemen bakın! Doların geleceği seviyeyi görenler şok oluyor

Dolar/TL kuru rekor seviye olan 27 TL ile yatay seyrederken yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Peki dolar düşecek mi, yükselecek mi? 1 dolarınız bile varsa zaman kaybetmeyin hemen bakın! Doların geleceği seviyeyi görenler şok oluyor...

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti

Altından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti.

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

Seçim sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı. Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun.

Doların geleceği rakamı görenler yerinde duramayacak! Kıyıda köşede doları olanlar görmeyen kalmasın

Seçimin ikinci tura kalması ile piyasalarda agresif hareketlilik görülüyor. İnişli çıkışlı seyir izleyen doların geleceği rakamı görenler yerinde duramayacak. Kıyıda köşede doları olanlar görmeyen kalmasın.

Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar acil baksın! Doların geleceği seviyeyi görünce eliniz ayağınıza dolaşacak

Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar acil baksın! Doların geleceği seviyeyi görünce eliniz ayağınıza dolaşacak.

Altında ''U'' dönüşü! Cuma günü bu rakam görülmüştü... Gram altının geleceği seviye görenleri bayram ettirdi

Altında ''U'' dönüşü! Cuma günü bu rakam görülmüştü... Gram altının geleceği seviye görenleri bayram ettirdi...

Dolarınız varsa 1 dakika bile beklemeyin hemen bakın! Doların geleceği seviyeyi gören küçük dilini yutacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar kurundaki hareketlilik son gaz devam ederken, vatandaşlar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Dolarınız varsa 1 dakika bile beklemeyin hemen bakın! Doların geleceği seviyeyi gören küçük dilini yutacak.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi türkiyede uygulanacak mı türkiyede uygulanacak mı Haberi

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi türkiyede uygulanacak mı türkiyede uygulanacak mı


Soma'da maden faciasının yaşandığı ve 18 işçinin toprağın altında kaldığı Ermenek'te maden kazasının yaşandığı Türkiye'de, işçi güvenliği için çok önemli düzenlemeler içeren sözleşmeyi onaylayan tasarı kabul edildi. Sözleşmeye göre, işçileri kazıda, kuyuda, hafriyatta, yeraltı işlerinde ve tünelde su borusunun patlamasından kaynaklanan tehlikelere karşı korumak için gerekli tedbirler alınacak. 


TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda çok önemli düzenlemeler içeriyor.  


ILO'nun 20 Haziran 1988 yılında kabul ettiği, 11 Ocak 1991'de yürürlüğe giren 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi, inşaat alanındaki herhangi bir işlem, faaliyet veya nakliye dahil alanın hazırlanmasından projenin tamamlanmasına kadar olan tüm inşaat işlerine, bina yapımına, inşaat mühendisliğine, montaj...