16 / 04 / 2024

inşaatlarda denetim devam edecek

inşaatlarda denetim devam edecek

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemeler içeriyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Özel inşaatlarda çalışan işçilerin ücretleri nasıl vergilendiriliyor?

Gerçek usulde vergilendirmenin güç olacağı, vergilendirme, tarh gibi işlemler ile denetim için katlanılacak maliyetin toplanacak vergiyle başa baş veya daha az olacağı haller için daha basit bir yöntem olan diğer ücretliler kategorisi kullanılır. Bu kategoride vergilendirme nasıl yapılır?

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Yeni Yusufeli'nde inşaat ve alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yusufeli Barajı'nın devreye girmesiyle sular altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar devam ediyor. yeni yerleşim yerindeki 1. bölgede inşaatlarda yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı...  

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

inşaatlarda denetim devam edecek Haberi

inşaatlarda denetim devam edecek

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemeler içeriyor. 


Sözleşmeye göre, işçileri kazıda, kuyuda, harfiyatta, yeraltı işlerinde ve tünelde su borusunun patlamasından kaynaklanan tehlikelere karşı korumak için gerekli tedbirler alınacak. Her bir çalışma bölümüne solunabilir havayı muhafaza edecek; her türlü dumanı, gazı, buharı, tozu, sağlığı etkilemeyecek şeküde yeterli havalandırma...