19 / 04 / 2024

Isı yalıtmı dış cephe

Isı yalıtmı dış cephe

Isı yalıtımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de konutlarda kullanılan enerjinin yüzde 85'inin iklimlendirme harcamaları olduğunu ifade etti.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

Türkiye'nin imalat sanayisinin yalın dönüşüm yoluyla verimlilik artışına katkı sağlamak için düzenlenen "KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği" hayata geçirildi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Levent Pelesen: Kentsel dönüşümde yalıtıma öncelik verilmesi sevindirici!

İZODER Başkanı Levent Pelesen dünya çevre gününde konuştu. Pelesen, 'Isı yalıtımı yönetmeliğinin devreye girmesi öncelikle 2009 yılı sonrası inşaatların asgari C sınıfı ve üzeri yalıtıma sahip olmasıyla konutlarda tüketilen enerji yüzde 68.7’den yüzde 59.9’a düştü' dedi.

Isı yalıtım sektörü 2019'da verimliliğe odaklandı!

Isı yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu’nın 2018 yıl değerlendirmesi ve 2019 öngörülerini paylaştı.

Serpol Isı Yalıtım Sistem İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serpol Isı Yalıtım Sistem İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Sadrettin Döner tarafından kuruldu. 

Day Hal İnşaat Isı Yalıtım İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Day Hal İnşaat Isı Yalıtım İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi 100 bin TL sermaye le bugün Necdet Yılmaz ve Saim Topalar imzasıyla kuruldu.

Polisan Yalıtım Sistemleri 20 bin binayı mantoladı!

Türkiye’nin Dış Cephe Isı Yalıtımında güvenilir markası ‘’Polisan Yalıtım Sistemleri’’ konutların mimari ve yapı fiziği ihtiyaçları gözetilerek Polisan Holding’in 50 yıllık tecrübesi ile geliştirildi.

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı yapılarak fatura düşürebilir!

Dondurucu soğukların etkisini hissettirmesi, akıllara doğal gaz faturalarını ve ısınma masraflarını getirdi. Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Vatandaş ısı yalıtımı yaparak faturayı düşürebilir" dedi

Isınma bedeli nasıl düşürülür?

XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, “Vatandaş halen kalorifer radyatörlerini kapatarak tasarruf yapabileceğini düşünüyor, ancak maalesef yanılıyor” şeklinde konuştu.

Antalya'daki 80 bin bina kentsel dönüşe hazırlanmalı!

Isı yalıtımının büyük önem taşıdığını ve bu konuda da 2008 yılında binaların enerji performansı yönetmeliği çıktığını hatırlatan Deniz Karataş, '"Yönetmelik ite birlikte binaların yönetmeliğe uygun olabilmesi için de 10 yıl süre verildi'' dedi.

Geciken yasal düzenlemeler nedeniyle yüzde 20 enerji boşa gidiyor!

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat; “Binalarda Isı Yalıtımını düzenleyen kanun olan TS 825, Aralık 2013’ten bu yana yayınlanmadığından dolayı, ülkemiz %20 civarında enerjiyi sokağa atmaktadır. " dedi.

Isı yalıtmı dış cephe Haberi

Isı yalıtmı dış cephe

Isı yalıtımına ilişkin değerlendirmelerde bulunanXPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de konutlarda kullanılan enerjinin yüzde 85'inin iklimlendirme harcamaları olduğunu ifade etti.


Eruslu, binalarda ısı yalıtımının inşaat maliyetlerinin yüzde 3-5'i kadar tuttuğuna dikkati çekerek, "Binalarda doğru ısı yalıtımı, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağlar" diye konuştu.


"Mantolama" olarak da adlandırılan dış cephe ısı yalıtımlarının yapıların ısı kaybını engellediğini kaydeden Eruslu, "Yalıtım levhasının 5 santimetre yerine 10 santimetre olanının kullanılması durumunda, yalıtım uygulamasının maliyeti yüzde 30 artmasına rağmen, tasarruf potansiyeli yüzde 100 artıyor"...