29 / 03 / 2024

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter

İstanbul Belediyesi hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş. İstanbul Belediyesi hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmekteymiş.. Maltepe Kışlası ile Topkapı arası da sanayi bölgesine dahil edilmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

1941 yılında Üsküdar Meydanı arkeoloji parkı olacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'nı arkeoloji parkı haline konmasına karar vermiş. Müzeler Müdürlüğü'nden alınacak tarihi heykeller, taş yazmalar tanzim edilecek meydanın uygun yerlerine yerleştirilecekmiş.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1941 yılında harap olan surlar yıktırılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un harap olan tarihi surlarını yıktıracakmış. Tamirleri mümkün olmayan surların muhafazasında bir fayda görmeyen Belediye, yalnız Edirnekapı ve Yedikule surlarını muhafaza edecekmiş.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

1940 yılında Yıldız Sarayı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Yıldız Sarayı ve müştemilatını tanzim etmek için bir proje hazırlamış. Maliye Bakanlığı'ndan düşük bir meblağ ile Belediye'ye devredilecek Sarayın korusu ve parkı da tanzim edilecekmiş.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter Haberi

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter



Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyor.


Tetkikler müspet netice verirse Küçükçekmece, Safraköyü, Küçükköy, Alibeyköy Belediye hudutları içine alınacak.


  İstanbul imar planının II'nci kısmını teşkil eden İstanbul ciheti planı kati şeklini almıştır. Belediyece tespit edildiğine göre, İstanbul ciheti belediye hudutlarına Eyüp, Sarayburnu, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy, Yeşilköy, ve Florya hattı ile bu hattın şimalinden geçen belediye hudutları arasında kalan saha girmektedir. 

  Bu plana göre, meskun sahalar, ticaret ve sanayi bölgeleri, yeşil sahalar, resmi ve umumi tesisler, mezarlıklar, eğitim müesseseleri gibi muhtelif kısımlara ayrılmıştır. Yollar da muhtelif kısımlarda toplanmıştır. İstanbul cihetinin inkişafa müsait sahaları olarak Florya, Yeşilköy, Baruthane ve Bakırköy civarı gösterilmiştir. Ayvansaray -...