23 / 04 / 2024

İstanbul Tahkim Merkezinin görevi ne

İstanbul Tahkim Merkezinin görevi ne

İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İstanbul'da, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) Çözüm Merkezi’ni İstanbul Kağıthane’de açan Turyap yeni merkezinde arabulucularla bir araya gelip ofis kiralayacak.

İnşaat sektöründeki uyuşmazlıklara 'hızlı çözüm' desteği!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği Dispute Resolution Board Foundation (DRBF) iş birliği anlaşması imzaladı...

Akmerkez GYO şirket merkezinin adresi güncellendi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket merkezinin adresi "Kültür Mahallesi Nisbetiye Caddesi Akmerkez N:56/1 Beşiktaş/İstanbul" olarak güncellendi...

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Müteahhitlikte uyuşmazlıklar tahkimle çözülecek!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokole göre; ISTAC, TÜRKİNŞA işbirliği ile müteahhitleri tahkimin avantajlarında buluşturacak.

İstanbul Havalimanı 225 bin kişiye yeni iş kapısı olacak!

İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezinin hazırladığı “İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi” raporuna göre, 2025 yılında İstanbul Havalimanı’nı doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişilik istihdam yaratacak..

Metropol AVM Nisan'da açılacak!

Metropol İstanbul’da ofis ve konutların ardından AVM'de de yaşam başlayacak. 250 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezinin Nisan'da açılması planlanıyor.

Tekfen İnşaat Libya Projesi tahkim davasında arar karar!

Tekfen İnşaat'ın Libya Projesi için açılan sözleşmeye dayalı tahkim davasında ara karar verildi..

Sultanbeyli’deki tepetaklak evler görenleri şaşkına çeviriyor!

İstanbul'un Sultanbeyli bölgesinde inşa edilen bir alışveriş merkezinin açık otoparkında ziyarete açılan ‘tepetaklak’ adı verilen evler, görenleri şaşkına çeviriyor.

Aydınlı Grup Silivri lojistik merkezinin temellerini attı!

Aydınlı Grup, 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda Aydınlı Grup Silivri lojistik merkezinin temellerini attı.

Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi!

Ağaoğlu tarafından inşa edilen İstanbul Finans Merkezinin tek konut projesi A Blok satışa çıktı. Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi sunuluyor..

İTO Emlak komitesine duayenler aday!

İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimleri, 09 Nisan 2018 Pazartesi günü Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezinin içerisinde yer alan 9, 10 ve 11 numaralı salonlarında yapılacak.

İstanbul Tahkim Merkezinin görevi ne Haberi

İstanbul Tahkim Merkezinin görevi ne

İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.


Yasaya göre İstanbul'da, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak. Merkez, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, uyuşmazlıkların tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak.


Tahkim Merkezi; Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak.


Genel Kurul üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin seçeceği 6, baro başkanlarının seçeceği 3, Türkiye İhracatçılar Meclisinin seçeceği 2, Adalet Bakanlığının seçeceği 1, Türkiye Bankalar Birliğinin seçeceği 1, Sermaye Piyasası Kurulunun seçeceği 1, Borsa İstanbul Ananonim Şirketinin seçeceği 1, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun seçeceği 1, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun seçeceği 1, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin seçeceği 1, en...