29 / 03 / 2024

istanbulda hazine arsaları

istanbulda hazine arsaları

1989 yılında İstanbul'da Milli Emlak'a ait gayrimenkuller işgal altındaymış. İşgal altındaki gayrimenkullerin tam bir envanteri dahi yokken, Hazine'ye ait 16 bin gayrimenkulden 10 bininden kira dahi alınamıyormuş.

1959 yılında Hazine arsaları ucuz fiyata satılacakmış!

1959 yılında Milli Emlak'a ait arsalara gelişi güzel gecekondu inşasını engellemek için bu arsalar ucuz fiyata satılacakmış. Bölgelere göre ev tipleri hazırlanacakmış ve satılan arsalarda bu planlar uygulanacakmış.

1935 yılında devlet İstanbul'da hazineye ait milyonlarca dönüm araziyi köylüye dağıtacakmış!

1935 yılında Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul'daki hazineye ait arazinin miktarını tespit etmeye karar vermiş. Tespit edilen topraklar köylüye satılarak, toprağın işlenmesi ve araziden vergi temin etmek istenmiş.

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

O ilde Hazine'ye ait 14 arsa yüzde 20 indirimle satılıyor! 

Aksaray Sarıyahşi Milli Emlak, Aksaray ili, Sarıyahşi ilçesinde yer alan Hazine'ye ait 14 arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Aksaray Sarıyahşi'de arsaların fiyatları ne kadar? 

O ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla 11 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan fırsat! 

Van Milli Emlak, Van ili İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yer alan 11 adet Hazine arsasını yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla satıyor. Peki Van'da yer alan arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar?

Bakanlıktan 3 büyükşehirde satılık hazine arazisi fırsatı! Yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit imkanıyla!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki 185 adet Hazine arazisini 14-15 Haziran 2022 tarihinde satışa sunuyor. Satışa sunulan arsaların fiyatları 753 bin TL'den başlıyor...

2014-2019 yılları arasında 12 milyar 367 milyon 267 bin TL'lik Hazine taşınmazı satıldı!

Hazine'ye ait arsalar, tarım arazileri ve orman vasfını yitirmiş alanlar satışa çıkarılıyor. 2014 - 2019 yılları arasında 6 yılda 2 milyar 825 milyon metrekare büyüklüğünde arazinin kamudan özel sektör ve satışı yapıldı. Satılan araziler 395 bin futbol sahası büyüklüğünde.

Esenler Belediyesi'nin Hazine'ye devredilen arsaları mecliste!

Esenler Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nin borcu karşılığı Hazine'ye devredilen arsaları TBMM'de!

Üsküdar Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arsalarında yapılacak ibadethanelere ilişkin kanun teklifi!

2985 Sayılı ve 2/3/1984 Tarihli Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye verildi.

30 Hazine arazisi satışa çıkıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) aldığı kararla 30 Hazine arazisinin 2021 yılına kadar satışı öngörülüyor. Arsalar İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Yalova gibi şehirlerde yer alıyor. 

1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!

1981 yılında kanunsuz işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş. İstanbul'da 700 bin kişi gecekonduda yaşıyormuş ve gecekonduların kapladığı alan Anadolu Yakası'nda 900 hektar, Avrupa Yakası'nda ise bin 400 hektara ulaşmış.

1979 yılında İstanbul mafyası Boğaz sırtlarındaki arsaları parselleyip satıyormuş!

1979 yılında İstanbul mafyası, Sarıyer ve Tarabya sırtlarındaki Belediye ve Hazine arsalarını parselleyerek gecekonduculara satıyormuş. Belediye tedbir almaya çalışsa da toplam 5 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerinde binalar yükselmiş.

Hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, satış sürecinde hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Kanun kapsamında açıklanıyor. Hazineye ait arsaların satış süreci il defterdarlıkları tarafından takip ediliyor. Peki, hazine arsa satışı nasıl olur?

istanbulda hazine arsaları Haberi

istanbulda hazine arsaları



16 bin parça gayrimenkulden 1 yılda 1.2 milyar kira alındı


Hazine malı bedava


İstanbul'un altın ve döviz ticaretinin merkezi olan Kapalıçarşı'da dükkanlar 1 ile 10 milyon lira arasında kiracı bulur. Ama Hazine'ye ait dükkanların kirası 80-150 bin liradır. Yenikapı'da deniz kenarında 20 dönümlük alana kurulu ünlü Çakıl Gazinosu'nun aylık kirası ise sadece 2.5 milyon lira.


Devlet, İstanbul'da kendisine ait ne kadar mülk var, onu da tam olarak bilmiyor. Kesin bir envanter çıkarılmış değil. Özel kişiler tarafından işgal edildiği belirlenen 10 bin kadar gayrimenkulden beş kuruş kira alınamıyor. Bunlarla ilgili açılan davalar, en erken iki senede bitiyor.

Rafet BALLI


 ...