20 / 04 / 2024

İstanbulda ilk hilton oteli ne zaman yapıldı

İstanbulda ilk hilton oteli ne zaman yapıldı

1952 yılında Harbiye'de inşasına başlanan Hilton Oteli'nin inşası 1955 yılında tamamlanmak üzereymiş. 10 Haziran 1955 tarihinde film yıldızları eşliğinde açılışı yapılacak olan otelin değeri 40 milyon liraymış.

Torunlar GYO, Torun Center'da açılacak Embassy Suites by Hilton için anlaşma imzaladı! 

Embassy Suites by Hilton Avrupa'daki ilk otelini Torun Center'da açacak. Söz konusu proje için anlaşma imzalandı. İşte detaylar...

Amasya’da Hilton Garden Inn açılıyor!

Amasya'nın ilk uluslararası markalı oteli olacak Hilton Garden Inn 2024'te açılması hedefleniyor.

Doğan Grubu otel yönetimini Hilton’a emanet etti!

Doğan Grubu’nun Bodrum’daki üç otelinin yönetimini Hilton üstlenecek. Türkiye’nin ilk LXR Hotels & Resorts tesisi olan LXR Susona Bodrum da misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sultanahmet Soğuk Çeşme Sokak ve Yeşil Ev’de Hilton imzası!

Hilton, Türkiye’deki ilk Curio Collection otelini Sultanahmet’te hizmete açtı. Proje, Hagia Sofia Mansions - Curio Collection by Hilton adıyla Dorak Holding tarafından yapıldı...

Hilton Türkiye'de 21 otel daha açacak!

Turizm devi Hilton, 5 sene içerisinde Türkiye’de 21 otel daha açmayı planlıyor. Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan “Türkiye ABD’den sonra dünyaya açıldığımız ilk pazar, dolayısıyla manevi değeri çok. Ülkeye güvenimiz tam. En az 21 otel daha açacağız” diye konuştu.

Hilton İstanbul Bosphorus baştan yaratılacak!

Hilton Grubu’nun, ABD dışındaki ilk oteli olan Hilton İstanbul, 50 milyon dolarlık yenileme projeleri için pazarlık masasında. Hilton Bölge Müdürü Armin Zerunyan yaptığı açıklamada Doğan Grubu’nun da değişime sıcak baktığını belirtti.

Hilton Türkiye'de 100 otele ulaşmayı hedefliyor!

Hilton, Türkiye pazarına 64 yıl önce giren ilk yabancı otel zinciri. 2006'dan itibaren yatırım atağına geçen zincir, Türkiye'de sekiz olan otel sayısını yeni markalarla bugün 58'e ulaştırmış durumda. Şirket, bu sayıyı 4-5 yıl içinde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Hilton Garden Inn, Emirates Old Trafford’ta otel açtı!

Hilton’un (NYSE: HLT) orta ölçekli pazarda hizmet veren ödüllü markası Hilton Garden Inn, Birleşik Krallık’taki yeni otelinin açıldığını duyurdu. 150 odalı Hilton Garden Inn Manchester Emirates Old Trafford, markanın Manchester şehrindeki ilk oteli olma özelliğini taşıyor.

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı!

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı. Şehir merkezinde bulunan Hampton by Hilton Kahramanmaraş, Kahramanmaraş Havalimanı’na da 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Sultanahmet’teki Curio A Collection by Hilton'un açılışı 2018'de!

Türkiye’ye bundan 61 yıl önce ilk 5 yıldızlı oteli getiren Hilton Worldwide Grubu, Sultanahmet’te restorasyonu süren Curio A Collection by Hilton açılışını 2018 yılına erteledi.

Hilton Podgorica Crna Gora açıldı!

Akdeniz’in incisi Karadağ’ın başkenti Podgorica ilk Hilton oteline kavuştu. Hilton Podgorica Crna Gora hem yabancı turistler hem de Karadağlılar için bir çekim merkezi olacak

2005 yılında İstanbul Hilton, 255.5 milyon dolara Doğan Ailesi'nin!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Türkiye'nin ilk beş yıldızlısı, 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu, İstanbul Hilton'un yeni sahibi 255.5 milyon dolarla Aydın Doğan ve ailesi olmuş.

2005 yılında Hilton İstanbul Oteli için devlerden teklif bekleniyor!

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan, 62 bin 337 metrekarelik bir alanlı Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli, Hilton İstanbul Oteli için dev gruplardan teklif bekleniyormuş.

İstanbulda ilk hilton oteli ne zaman yapıldı Haberi

İstanbulda ilk hilton oteli ne zaman yapıldı



İnşaatı bitmek üzere olan ve mayısta işlemeye başlayıp haziranda açılacak olan Hilton Oteli'nin bugünkü hali. Otelin arsası ile beraber değeri 40 milyon liradır.


Hilton Oteli film yıldızlarının huzuruyla 10 haziranda açılacak.


Oda fiyatları 25-120 lira olan otelin, içinde mutfağı da bulunan 350 lira fiyatlı bir tek dairesi daha var.


Hürriyet Gazetesi 11 Mart 1955



Abdullah Kutalmış...