24 / 04 / 2024

İstanbullular en çok payı kiraya ayırıyor

İstanbullular en çok payı kiraya ayırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, bölgesel 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge, yüzde 29.3 ile İstanbul oldu.

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

İşte 2022’de en çok tüketilen sebze ve meyveler!

İstanbullular 2022'de en çok domates ve portakal tüketti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan verilere göre derlenen listeye gelin birlikte göz atalım…

İstanbullular en çok DASK'ı tercih ediyor!

Generali Sigorta tarafından açıklanan sigortacılık haritası verilerine göre, İstanbulluların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla zorunlu deprem sigortası (DASK) oldu...

İstanbullular en çok konuta para harcıyor!

TÜİK'in önceki gün açıkladığı bölgesel hanehalkı tüketim harcamalarına bakıldığında İstanbullular en çok konuta para harcıyor. 

İzmir'in en çok göç alan 3.kent olmasını inşaat sektörü nasıl yorumladı?

İzmir, 2015’te en çok göç alan 3. kent oldu. Cazibe merkezi haline gelen İzmir’i en çok İstanbullular tercih etti. İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri bu durumu avantaj olarak değerlendirdi

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

İşte en çok doğalgaz tüketen ülkeler!

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Türkiye dünyada en çok doğalgaz tüketen 20 ülke arasında yer alıyor. BP Dünya Enerji İstatistikleri'ne göre ilk sırada ABD, Rusya ve İran yer alıyor.

Konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türkiye’de 2014 Temmuz ayında 85 101 konut satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında ise toplam 105 624 konut satıldı. Peki, konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

İstanbullular en çok payı kiraya ayırıyor Haberi

İstanbullular en çok payı kiraya ayırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, bölgesel 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 23.5'i İstanbul'da oturan hane halkları tarafından yapıldı. 


Tüketim amaçlı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en yüksek olduğu bölge yüzde 27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en düşük olduğu bölge ise yüzde 16.3 ile İstanbul. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29.3 ile İstanbul olurken, ulaştırma harcamalarına yüzde 19.6 ile en yüksek payı ayıran bölge Akdeniz Bölgesi olarak belirlendi. Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge de yüzde 3 ile İstanbul...