25 / 04 / 2024

izmir turizm potansiyeli

izmir turizm potansiyeli

İzmir Valisi Mustafa Toprak, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışarak kentin turizm kapasitesini artırması gerektiğini ifade etti. Başkan Vekili Sırrı Aydoğan Türkiye'nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığına dikkat çekti

İzmir Karaburun'da konut ve turizm imarlı 2 arsa satılıyor! İhalesi Eylül'de! 

İzmir Karaburun Belediyesi, İzmir ili, Karaburun ilçesi, İskele Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut ve turizm imarlı arsayı satıyor. Peki Karaburun'daki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? 

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

İzmir Özdere Kesre Turizm Bölgesi çevre düzeni planı askıda!

İzmir Menderes İlçesi ( Kesre ) Mevkii Turizm Bölgesine ait 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda...

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

Konya kış turizm cenneti olacak!

Tahıl ambarı Konya çok kısa bir süre sonra kış turizm cenneti olacak… Derbent İlçesindeki Aladağ kış sporlarına uygunluk potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Bölgede tesisleşme çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir Karakurt'ta imar planı hazırlanıyor!

Kırşehir'de Karakurt Termal Turizm Merkezi’nin turizme açılması ve yatırımcıların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla imar planlaması yapılırken, planlamanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyeli açısından değerlendirileceği bildirildi.

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.

Yabancı turizm yöneticilerinden Fuar İzmir'e tam not!

Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.

İzmir Turizm Ticaret Serbest Bölgesi canlanacak!

ESBAŞ ve ALSER'in protokol törenlerine katılan Bakan Zeybekci, Turizm Ticaret Serbest Bölgesi için 5 bakanın Ankara'da görüştüğünü dile getirdi, "En iyisini biz yapacağız" dedi

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında önemli bir turizm potansiyeli barındıran Şile'ye yat limanı yapılacakmış. Dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçmiş.

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

izmir turizm potansiyeli Haberi

izmir turizm potansiyeli


İzmir'de 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları, tarihi Agora Ören yerinde düzenlenen törenle başladı. Agora'yı gezen turistler de açılışa katıldı. 


38. Turizm Haftası açılış programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın da katılımıyla İkiçeşmelik Katlı Otoparkı'ndan Agora Ören Yeri'ne "Turizm Korteji Yürüyüşü" düzenlendi. 


1.5 milyon turist

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışarak kentin turizm kapasitesini artırması gerektiğini ifade etti. Başkan Vekili Sırrı Aydoğan Türkiye'nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığına dikkat çekerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz İzmir'de turizmin gelişmesi ve çeşitlenip sürdürülebilir olması için merkezi ve yerel yönetimlerin özellikle de belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine ve birlikteliğine ihtiyaç...