16 / 04 / 2024

jeotermal turizmi 2014

jeotermal turizmi 2014

BALIKESİR'in Gönen İlçe Belediye Başkanı ve Gönen Kaplıcaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar 5 yıl içerisinde ilçeye yapılacak olan termal Gönen'in ülkenin önemli termal turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Esenler’de   100 bin TL sermaye bedeli ile Gündoğdu  Yılmaz tarafından kuruldu.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Hac ve umre turizmine 2.3 milyar harcanacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre, Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon euroyu yani yaklaşık 2.3 milyar lirayı bulacak...

İnanç turizmine 1.1 milyar dolar harcıyoruz!

TÜRSAB İnanç Turizmi 2014 Raporu’na göre, Türklerin bu yıl hac ve umre için 1.1 milyar dolar harcaması bekleniyor. Dünyada inanç turizminden elde edilen gelir ise 20 milyar dolara yaklaştı

Bitlis'te jeotermal saha ihalesi yapılacak!

Bitlis İl Özel İdaresi, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde yer alan 7 jeotermal kaynak arama ruhsat sahasını ihale yoluyla aramaya açacak. İhale 9 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

Karaman'da jeotermal ihalesi yapılacak!

Karaman il Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, 5 jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahasını ihale yoluyla aramaya açacak, ihale 15 Nisan 2014 tarihinde saat 14.00'de açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

Türkiye jeotermal kaynaklarda Avrupa 1'incisi oldu!

Türkiye'de gerek tesis sayısı gerekse yatak kapasitesi açısından termal turizmin Türkiye turizmi içindeki payının arttırılması planlanıyor. Jeotermal kaynaklarda Avrupa 1 'incisi Türkiye, termal turizmde yatak kapasitesini 5 yılda 2'ye katladı...

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, 2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi...

jeotermal turizmi 2014 Haberi

jeotermal turizmi 2014

Ülkenin termal su kaynakları açı sından zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen bunun yeten kadar değerlendirilemediğini dile getiren Yakar Kaplıcalar AŞ olarak Gönen yerelinde sıcak su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda tabakhanelerin bulunduğu 500 dönümlük alana 5 adet 5 yıldızlı otel yapılmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını açıklayan Yakar, yaklaşık olarak 500 milyon dolara mal olması beklenen bu pro jeniıı 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesinin on görüldüğünü dile getirdi. 


İLGİ DUYAN GİRİŞİMCİ VAR 


Projeyle ilgilenen çok sayıda müteşebbisin bulunduğunu dile getiren Yakar "Bu konudaki alternatifleri değerlendiriyoruz. Alternatiflerimiz arasında otellerin özel sektör yada TOK! tarafından yapılması da bulunmaktadır. 


Projelerin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki yatak sayısı 4 bini bulacak. Bakanlar Kutulu kararıyla ilçemiz termal ya tır unları konusun da turizm teşvik kapsamına alındı....