19 / 03 / 2024

kalender köşkü

kalender köşkü

Sadrazam Damat İbrahim paşa tarafından yaptırılan Kalender Kasrı bir çok yangınlar geçirmiş. 1939 yılında yanmış ve 1967 yılına kadar harap bir vaziyette kalan kasır 1945 yılında 150 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında Tarabya'da Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi satılacakmış!

Boğaziçi Tarabya'da bulunan Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış.Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında, 2 bin 632 altın parasına 100 bin liraya satılacakmış.

Thd Mimarlık Endüstriyel Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Thd Mimarlık Endüstriyel Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Göktuğ Gökgöz ve Onur Kalender ortaklığında kuruldu.

Kalender Gayrimenkul'de iç tüzük değişikliği!

Kalender Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.Trakya Gyrimenkul Yatırım Fonu içtüzük değişikliği tadil metni Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

Denetimsiz inşaat firmalarının evleri yıkılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisliği Odası Ankara Şubesi Sivas Temsilciliği Yardımcısı Ali Kalender, afetler sonucu binaların yıkılmasının mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. 

Araz Kür İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Araz Kür İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi, Samır Kulıev tarafından 10 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Kalender Sokak' ta kuruldu.

1944 yılında Tarabya'da Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi satılacakmış!

Boğaziçi Tarabya'da bulunan Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış.Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında, 2 bin 632 altın parasına 100 bin liraya satılacakmış.

KİPTAŞ Küçükçekmece projesi bugün satışta

55 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak KİPTAŞ Kayabaşı Konutları'nın başvuruları bugün başlıyor. Başvurular nereye yapılacak? Kampanyadan son detaylar!

ÇorluPark'ta örnek daire Aralık'ta görücüye çıkıyor

65 bin YTL'den başlayan fiyatlar satışa çıkarılan ÇorluPark'ta Aralık ayı sonunda örnek daire hazır.

7 milyar dolarlık dev gayrimenkule geldi!

Dünyanın er büyük ticari gayrimenkul şirketlerinden Goodman Türkiye pazarına girdi. İş bölgeleri, ofis bölgeleri, endüstriyel gayrimenkul, depo ve dağıtım merkezlerine sahip olan, bunları geliştiren ve yöneten entegre gayrimenkul grubu Goodman, İzmit'te 5

Kızılay Samsun'da emlak satacak

Türkiye Kızılay Derneği, Samsun merkez ilçe Büyükoymaca Köyü'nde bulunan kamp ve arsasını satmak üzere ihale açtı.

Tarihi Yarımada'da yıkım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğünce, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'da özellikle tarihi yarımada üzerinde yer alan kaçak yapıların yıkımı devam ediyor.

3'ncü köprü piyangosu Boyalık'a vurdu

İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3'üncü köprünün geçeceği muhtemel güzergâhlarla ilgili spekülasyonlar arsa fiyatlarını uçurdu. Fiyatlar beşe katlandı!

Alışveriş merkezlerinde kira kavgası kızışıyor!

Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde açılan yeni alışveriş merkezlerine ödenen astronomik kiraları baz alan Profilo, Capitol, Agora (İzmir) gibi eski sayılabilecek alışveriş merkezleri, "Yeniler pahalı, biz ucuz kaldık", "Dolar düştü, koşullar değişti" gibi gerekçel

KİPTAŞ'ın yeni kampanyası 6 Aralık'ta!

KİPTAŞ'ın Küçükçekmece'de inşa edeceği, 55 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak konut projesine başvurular 6 Aralık'ta başlayacak. Kampanya'da aylık faiz oranı ne? Kaç konut olacak? www.emlakkulisi.com farkıyla gelişmelerden haberdar olmak için tıkla

kalender köşkü Haberi

kalender köşkü

İstanbul Defterdarlığı'ndan

Yanık Kalender Kasrı ve arazisi satılıyor


Bu gayrimenkul Boğaziçi'nde Yeniköy ile Tarabya arasında, Kalender Köşkü adıyla tanınmış tahminen 153.000 metrekare arazisi bulunan, sahile ve asfalt caddeye 340 metre cepheli geniş arazili villalar inşaatına müsait ve koruluğu havidir.

Muhammen satış bedeli 150 bin liradır.

Muvakkat teminat miktarı 8.750 liradır. Aatış 2490 nolu kanun hükümlerine göre kapalı zarf usulüyle yapılacaktır.

İhale 16/5/945 Çarşamba günü saat 15.30'dadır. Zarflar nihayet aynı gün saat 14,30'a kadar verilmelidir.

Fazla tafsilat almak isteyenlerin Milli Emlak Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri.


(1945 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Akşam Gazetesi 18 Nisan 1945


Abdullah Kutalmış...