26 / 04 / 2024

Kanada haberleri

Kanada haberleri

Kanada'nın Montreal kentinde, 3 katlı bir binada meydana gelen patlamaya, LPG tüpünün neden olduğu açıklandı. Öte yandan, patlamada yaralanan 5 kişiden 2'sinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi...

Kanada’da 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Kanada’nın Britanya Kolombiyası eyaletine bağlı Vancouver adasının kuzeybatısında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Maddi hasara yol açan depremde can kaybı olup olmadığı henüz bildirilmedi.

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Büyük bir konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Kanada'da yabancıya konut satışı resmen yasaklanıyor!

Kanada hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yabancılara 2 sene boyunca konut satışını yasaklıyor. Bazı işçiler ve öğrenciler ise söz konusu bu yasaktan muaf olacak...

Kanada Merkez Bankası faiz artırdı!

Kanada Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 3,75'e çıkarttı.

Akman Holding’in Kanada projesi Regal Plaza’da satışlar tam gaz!

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Akman Holding, Kanada Toronto’daki 2’nci dev projesi Regal Plaza’nın satışlarına son sürat devam ediyor. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği olan Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şuan yüzde 60’ı satıldı.

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.

Kanada'da yabancıya konut satışı yasaklanıyor! Yasa birkaç ay içinde yürürlüğe alınacak!

RE/MAX emlak- gayrimenkul yatırım danışmanı Özenç Canıtez, Kanada'da yabancılara emlak satışının yasaklanmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kanada haberleri Haberi

Kanada haberleri

Kanada'nın Montreal kentinde, 3 katlı bir binada meydana gelen patlamaya, LPG tüpünün neden olduğu açıklandı.


Montreal Polisi Sözcüsü Lynne Duncan, patlamanın ardından başlatılan araştırmada, olayın LPG tüpünden kaynaklandığının saptandığını, soruşturmanın yangın ve kundaklama uzmanlarına devredildiğini duyurdu.


Öte yandan, patlamada yaralanan 5 kişiden 2'sinin hayati tehlikesinin devam ettiği...