19 / 03 / 2024

Kapadokya dört mevsim turizm

Kapadokya dört mevsim turizm

Dünyanın en ilginç yer oluşumlarından peri bacalarına sahip Kapadokya, özellikle son yıllarda da artan turizm potansiyeli ile birçok dünya ülkesinden insanların çekim alanı haline geliyor.

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Adını dünya markası yapan girişimci Nusret Gökçe, yeni zinciri SaltBae'yi önce Londra, Pekin ve Honh Kong'a sonrada dünyanın dört bir tarafına açacağını söylüyor.

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Dört Mevsim Çınarcık projesi geliyor! 

Çınarcık Dört Mevsim projesinde, 5+1 konut tipinde toplam 16 villa yer alacak. Dört Mevsim projesi, Çınarcık Kocadere'de hayata geçiriliyor... 

İsrail 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etti!

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa ettiğini ve bölgede daha önce bulunan yerleşim birimlerine de 110 yeni konut eklediğini belirtti.

Dört Koçlar Yapı İnşaat Elektronik Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dört Koçlar Yapı İnşaat Elektronik Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kerime Koç tarafından kuruldu.

Mahall Bomonti İzmir’den dört 4’lük yeni yıl kampanyası!

Başta enerji ve inşaat sektörü olmak üzere Türkiye’nin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holding’in, Mahall Bomonti İzmir projesinde dört 4’lük yeni yıl kampanyası başladı.

Emlak Konut Kayabaşı 7. Etap ihalesine dört firma katıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Başakşehir Kayabaşı 7. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumuna dört firma katıldı...

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 58 lira!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından hazırlanan rapora göre dört kişilik bir ailenin açıklık sınırı 2 bin 58 lira olarak hesaplandı. Buna göre yoksulluk sınırı 6 bin 705 lira oldu.

Elips Tasarım Mimarlık'a International Architecture Awards'tan Dört Ödül!

The Architecture Community tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen International Architecture Awards'tan Elips Tasarım Mimarlık'a dört ödül verildi. 

Dört Yaka Esenler nerede?

Dört Yaka projesinde ön talep toplanıyor. Ruhsat aşamasında olan projenin satış ofisi kuruldu. Peki Dört Yaka Esenler nerede?

Dört Yaka projesinde ön talep toplanıyor! Yeni proje!

Esenler'de Efitaş İnşaat ile Bordo Yapı tarafından hayata geçirilen Dört Yaka projesinde ön talep toplanıyor. Projede 95 daire ve 45 ticari ünite yer alıyor...

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

Dört banka konut kredisi faiz oranında indirime gitti!

Konut kredisi faiz oranları düşmeye başladı. Bankalar bir bir konut kredisi faiz indirimi uyguluyor. Son iki günde dört banka konut kredisi faizlerini düşürdü…

Kapadokya dört mevsim turizm Haberi

Kapadokya dört mevsim turizm

Başkentlilerin de tatillerinde tercih ettiği Kapadokya'yı sadece geçen yıl 2.5 milyonu aşkın tatilci ve turistin ziyaret ettiği bölgenin tarihi de oldukça köklü bir geçmişe sahip. 


M.Ö. 8 bin yıl öncesinde Neolotik Dönem'e kadar uzanan tarihinde Frig, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi 8 farklı medeniyete ve 20 ye yakın krallık benzeri toplum yapısına ev sahipliği yapan Kapadokya, doğal görünümlü peribacaları ile her mevsim binlerce ziyaretçiyi etkiliyor. 


Toplam 33 höyüğün bulunduğu bölgede, Roma baskısından kaçarak Anadolu'ya kadar gelen ilk Hıristiyanların ana mekanlarından olan 200'e yakın yeraltı yerleşim mekanı ile 450 ye yakın kilise, manastır, şapel yer alıyor. 4 mevsimde gelen ziyaretçileri ağırlayan bölgede, her mevsimin kendine özgü özellikleri, peribacalarına ayrı bir kimlik kazandırıyor. Turizmde, 1980'li yılların ikinci yarısından...