19 / 03 / 2024

Kapadokyada balon fiyatı

Kapadokyada balon fiyatı

Dünyanın önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Hatta bölgedeki balon firmalarında önümüzdeki 10 günlük rezervasyonlar dolmuş durumda.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında bekleme süresi 6 aydan 1 güne düşecek!

Şeffaflıktan uzak bir şekilde balon fiyat ekonomisine ve emlakçıların yüksek komisyon taleplerine boyun eğen Türkiye gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. 

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Konut fiyatlarında balon yok, zirve var!

Konut fiyatları balon tartışmalarına rağmen yükseliyor. Küresel Konut Fiyat Endeksi’nde Türkiye, yıllık yüzde 18.6 artışla Hong Kong’un ardından ikinci sıraya oturdu, Avrupa’da ise zirveye çıktı.

Emlak sektöründe balon var mı?

EMLAK Konut GYO'nun, 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunda Türkiye genelinde gayrimenkul alanında yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak kaldığına vurgu yapıldı..

Konut fiyatlarındaki artışlar balon oluşturmaktan uzak!

Emlak GYO’nun hazırladığı rapora göre Türkiye genelindeki konut fiyat artışları balon oluşturmaktan uzak. Yaşanan artış özel durumlardan kaynaklanıyor. Rapora göre Türkiye’de yıllık 600 bin konut ihtiyacı var.

Aziz Torun: Talep düşse de fiyat ucuzlamaz!

GYODER Başkanı Aziz Torun yaptığı açıklamada konut talebinin arzın gerisine düşebileceğini ancak sektörde aşırı fiyat şişmesinden kaynaklı bir balon olmadığı için konut fiyatlarının ucuzlamayacağını söyledi

İş GYO Genel Müdürü: Fiyatlarda bir balon yok

İş GYO Genel Müdürü Tanes, "Gayrimenkul sektöründe fiyat anlamında bir balon yok. Arz açısından bakıldığındaysa bütün olarak balon olduğunu söyleyemeyiz, veriler de bunu gösteriyor" dedi

Levent Yılmaz: Konutta balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı yok!

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yılmaz, konut sektörü ile ilgili dikkat edilmesi gereken çok konu olmasına karşın balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını söyledi.

Banu Kıvcı Tokalı: Konut fiyatında balon yok!

Konut fiyatlarında balon oluşturacak bir risk bulunmadığını söyleyen Halk Yatırım Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, “Konut, 2015'de büyümenin tekrar yüzde 4’lere inşa edilmesinde etkili olacak" dedi.

Balon turlarına turistler tarafından ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi giderek artıyor. Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokyada balon turları, turistlerden rağbet görüyor.

Kapadokyada balon fiyatı Haberi

Kapadokyada balon fiyatı

Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da sıcak hava balonları en çok ilgi gören aktiviteler arasında yer alıyor. Kapadokya'nın güzelliklerini metrelerce yüksekten izlemek isteyen turistler, yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100-150 avro ödüyor.


Göreme'de bir balon firmasının yönetim kurulu başkanı Tevfik Ölmez, genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turlarına ramazan bayramı dolayısıyla yerli turistlerden de yoğun talep olduğunu söyledi. Kapadokya'da ilk olarak 1980'li yıllarda başlayan balon turlarının 2000 yılından sonra ciddi bir ivme kazandığını belirten Ölmez, "Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistler bayramı havada kutluyorlar. Taleplere yetişmek de zorlanıyoruz" dedi.



Bayramda yerli turistlerin ilgisi arttı


Bölgede turist yoğunluğunun çok fazla olmadığını ancak gelen turistlerin balon turlarına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Ölmez, "Balon turlarında ciddi...